Audi Cup je na najboljši poti, da postane sestavni del priprav najboljših klubov sveta na začetek sezone: 31. julija in 1. avgusta se bodo FC Bayern München, Manchester City, AC Milan in brazilski profesionalni klub FC São Paulo srečali na tretjem prvenstvu Audi Cup v münchenski Allianz Areni. Predprodaja za oba dneva turnirja se je že pričela. Dnevne karte so naprodaj že od 20 evrov naprej. Slovenski ljubitelji nogometa si bodo lahko prestižno tekmovanje ogledali v neposrednem prenosu na Sport Klub TV.

Na premieri turnirja leta 2009 je zmago slavil klub FC Bayern, leta 2011 pa ga je v finalu premagal klub FC Barcelona. Poleg generalke na domačem stadionu pred začetkom nove sezone Audi Cup novemu trenerju bavarske ekipe Pepu Guardiolu daje tudi priložnost, da s svojo novo ekipo osvoji prvi mednarodni naslov. Toda z angleškim nogometnim prvakom sezone 2011/2012 Manchester City, sedemkratnim zmagovalcem evropskega pokala AC Milan in trikratnim zmagovalcem svetovnega pokala FC São Paulo je konkurenca za osvojitev pokala, ki ga podeljuje Audi, seveda zelo velika.

Način, kako poteka prvenstvo Audi Cup, gledalcem zagotavlja maksimalno veliko užitkov ob gledanju nogometa. 31. julija bosta potekali dve polfinalni srečanji. Ekipi, ki bosta izgubili, se bosta 1. avgusta pomerili za tretje mesto, nato pa bosta zmagovalca nastopila v finalu. Gledalci si bodo tako v obeh dneh lahko ogledali nastope vseh štirih vrhunskih ekip. Tako na dan polfinala kot tudi na dan finala bosta tekmi ob 18:15 in ob 20:30.