Irv Gordon je 18. septembra s svojim Volvom 1800 S letnik 1966 dosegel fenomenalen dosežek, prevoženih 3 milijone milj – razdalja 120 krogov okoli sveta. Dosegel ga je v vasi Hope na Aljaski, kjer Irv in slaven avto še nista bila skupaj.

»Bilo je precej nespektakularno,« pravi Irv. »Vozili smo se, oči pa sem imel ves čas na števcu kilometrov, da ne bi zamudil tega izjemnega trenutka.« 18. septembra ob 16. uri sta Irv in njegov Volvo končno dosegla te sanjske 3 milijone milj, katere si je zastavil doseči že pred leti.

»Ni bilo samo to, da bi dosegel 3 milijone milj; gre bolj za izlete, ki so me pripeljali do tega mejnika, in kaj vse sem doživel,« nadaljuje Irv. »Nikoli nisem imel cilja doseči enega milijona ali dveh. Zgolj uživam v vožnji in doživljanju življenja skozi moj Volvo.«

Pravo ljubezen

Irv Gordon je kupil svoj Volvo 1800 S v petek leta 1966 in se nemudoma zaljubil. Enostavno ga ni mogel prenehati voziti. Bil je vikend in že v ponedeljek ga je pripeljal k prodajalcu na servis pri 1500 miljah. S prevoženimi 125 miljami dnevno na delo sta predanost vozilu ter strast do vožnje pripeljala 500.000 milj v 10 letih. Leta 1987 je praznoval svojo milijonto prevoženo miljo s krogom vožnje po centralnem parku, leta 2002 pa je prevozil dvomilijonto skozi Times Square ob mednarodni medijski pozornosti.

Svetovni rekord

Za rekord 3 milijone milj je bil avtomobil pripeljan na Aljasko s tovornjakom, Irv pa je priletel z letalom. Z nekaj dnevi vožnje se je števec kilometrov približal magični meji, cesta proti polotoku Seward pa je bila izbrana za to imenitno priložnost. 3.000.000 milj je do sedaj najdaljša razdalja, ki jo je dosegel en človek z zgolj enim in istim vozilom, rekord je vključen tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Volvo Cars in Volvo Cars Heritage sta ponosno čestitala temu izjemnemu dosežku, ki sta ga ustvarila neverjeten gospod in njegov neverjeten avtomobil! To je do sedaj zagotovo najboljši dokaz Volvove kakovosti, dolgega življenja in zanesljivosti, ki si jih lahko kdo zaželi. In Irv Gordon je tisti, ki je to izkusil.