Janez Mejač iz Ljubljane je najzvestejši kupec Citroënovih avtomobilov v Sloveniji. 6.decembra 2013 so mu namreč pri pooblaščenem prodajalcu Avto Merlak na Drenovem griču pri Vrhniki predali že šestindvajseti avtomobil te znamke in sicer Citroën C3 Picasso.

Kdo pa je gospod Janez Mejač?

Mojster baleta, koreograf, pedagog, režiser, mojster za gib, organizator, vodja baleta, direktor opere in baleta … skratka, zasvojenec s hramom umetnosti, ki ga imenujemo gledališče in hkrati tudi zasvojenec z življenjem kot takim, Janez Mejač je oseba, ki je izjemno obeležil slovensko baletno umetnost v drugi polovici 20. stoletja.


Gospod Janez Mejač se s Citroëni vozi že sedemintrideset let. Vsakič se svojega novega Citroëna razveseli z besedami, da so mu Citroëni pravzaprav zlezli pod kožo. Na zamenjavo avtomobilske znamke seveda ne pomisli. Imel je res lepo zbirko Citroënovih avtomobilov, tri Spačke 2CV, en Ami 6, dva Amija 8, tri Dyane, 3 GS, dva GA, dva AX, enega BX, dva ZX, eno Xantio, tri Xsare, dve Xsari Picasso in sedaj še C3 Picasso. Brez nezgod in tudi brez kakršnih koli reklamacij ali nepredvidenih popravil je prevozil več kot 2,5 milijona kilometrov.