Ob svetovnem sejmu starodobnih, klasičnih in prestižnih avtomobilov v Essnu se skupaj z ostalimi znamkami koncerna Volkswagen veličastno predstavlja tudi sekcijo Volkswagen Classic. Letos so v ospredju 40. obletnica Golfa in sedem športnih Hroščev.

Volkswagen Classic združuje vse aktivnosti zgodovine Volkswagnovih osebnih vozil in v hali 7.0 razstavlja pozornost zbujajoče modele iz zbirk vozil v Wolfsburgu in Osnabrücku. V ospredju je veliki jubilej: pod vodilom “40 let Golfa“ bo predstavljen eden najstarejših še obstoječih predstavnikov prve serije. Z Golfom I se je takrat začela presenetljiva zgodba o uspehu: do danes je bilo prodanih več kot 30 milijonov Golfov.Razstavni primerek za sejem Techno Classica je dal na voljo Volkswagnov avtomobilski muzej. Iz istega muzeja prihaja tudi razrezan, s številnimi dodatki opremljen Golf I, ki na sosednjem razstavnem prostoru Volkswagnovih nadomestnih delov za starodobnike (Volkswagen Classic Parts) opozarja na najstarejšo zbirko vozil v Wolfsburgu: Volkswagnov muzej na ulici Dieselstraße v Wolfsburgu, vzhodno od Autostadta, prikazuje celotno zgodovino Volkswagnovih produktov.

Točno na jubilej prvega serijskega Golfa, ki je pred natančno 40 leti zapeljal s tekočega traku ob Mittellandkanalu, bo Volkswagen Classic to posebno obletnico z vsemi obiskovalci v ustreznem slogu obeležil na razstavnem prostoru. Eno presenečenje pa je znano že vnaprej: Hans­Joachim “Strietzel” Stuck, eden najbolj znanih nemško govorečih dirkačev in tudi sam lastnik Golfa I GTI, bo delil avtograme. Drugo tematsko področje sekcije Volkswagen Classic na sejmu Techno Classica je zbirka posebno športnih “Zmogljivih Hroščev“ (več o zgodovini teh in drugih ” Zmogljivih Hroščev” najdete v posebni izdaji na www.volkswagen­classic.de). Razstavljenih bo skupno sedem zmogljivih Hroščev iz zgodovine, ki obsega neverjetnih 21,5 milijona primerkov – med njimi so tudi Hrošč “Salzburg”, posebna različica novega Beetla RSi in Volkswagen E­Bugster.

Obiskovalci razstavnega prostora Volkswagen Classic v Essnu se lahko z nekaterimi od predstavljenih avtomobilov celo pomerijo v hitrostni preizkušnji – v pomanjšanem merilu na pravi dirkalni stezi Carrera. Kot že v prejšnjih letih bo na razstavnem prostoru prisoten fotograf, ki bo na voljo za slikanje z razstavljenimi avtomobili – spominske slike z avtomobili bodo seveda tudi letos brezplačne.