Letošnja tekaška sezona bo bogatejša za BMW Race to Berlin – tekaški izziv, na katerem je možno osvojiti prijavo na prestižni Berlinski maraton. Na izzivu bodo sodelovali rekreativni tekači in slovenski podjetniki, ki bodo pomladne in poletne mesece izkoristili za priprave na osrednji dogodek BMW Race to Berlin, ki bo 7. septembra v ljubljanskem BTC Cityju.

K sodelovanju vabljeni vsi rekreativni tekači

BMW Race to Berlin je tekaški izziv, ki ponuja enkratno priložnost – udeležbo na 41. BMW Berlinskem maratonu. Vsi, ki bodo sprejeli BMW tekaški izziv in se prijavili na zaključni dogodek 7. septembra, se bodo potegovali za eno izmed osem brezplačnih prijav na 41. BMW Berlinski maraton. Štirje najboljši v posameznih kategorijah, ki se bodo podali na 12 km preizkušnjo v BTC Cityju, se bodo 28. septembra na berlinskih ulicah pridružili najboljšim tekačem iz celega sveta.

Projekt BMW Race to Berlin se bo predstavil tudi na štirih tekaških prireditvah po Sloveniji – Selmar7 rekreativni tek v Mariboru (13. 4), Tek trojk v Ljubljani (10.5.), Tek štirih mostov v Škofji Loki (14.6.) in  Nočna 10ka na Bledu (12.7.).

BMW Race to Berlin tudi s programom za sodelujoča podjetja

BMW Race to Berlin vabi k sodelovanju tudi podjetja, ki bodo s prispevkom za projekt BMW Race to Berlin podprla vzgojo prihodnjih atletskih generacij, saj bo del sredstev namenjen razvoju mladih atletov pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Poleg udeležbe na šestih BMW tekaških akademijah za vodilne managerje in poslovnem ekipnem teku štafet bodo podjetja pridobile še trženjske priložnost na zaključnem dogodku BMW Race to Berlin v ljubljanskem BTC.