Podjetje Akrapovič je ravnokar poslalo na trg svoj najnovejši izpušni sistem iz linije Racing za modno Vespo Primavero. Z njim je ta sodobni ikonični skuter videti še boljše, hkrati pa je zmogljivejši in tudi zveni tako dobro, kot izgleda.

Vespa Primavera (»primavera« – v italijanščini »pomlad«) je najnovejša generacija čudovitih manjših skuterjev tega slavnega italijanskega proizvajalca, katerih elegantne linije so z Akrapovičevim izpušnim sistemom iz linije Racing še bolj opazne. Izpušni sistem iz linije Racing je bil oblikovan za Vespo Primavero 125/150 ie 3V, LX 125/150 ie 3V in Sprint 125/150 ie 3V. Skuterju doda tisto nekaj več ter izboljša njegovo moč za skoraj 5 %, navor pa za celo več kot 5 %.

akrap Primavera125&150 wp

Izpušni sistemi iz linije Racing  je kar za 1,7 kg lažji od serijskih izpušnih sistemov. Izpušni sistem je izdelan iz visokokakovostnega nerjavnega jekla. Zunanji plašč je črne barve, za njegov dirkaški pridih ter modni in športni občutek pa poskrbi izhod iz ogljikovih vlaken. Izbirno je na voljo katalizator za homologacijo ES.