S Rally, oziroma Primož Lemež, organizira velik mednarodni Simpozij o elektromobilnosti z mednarodnim naslovom Emobility, ki bo 16. in 17. oktobra v Portorožu. Ob tem na Fornačah v Piranu pripravlja še razstavo električnih ter vseh drugih ekoloških avtomobilov.

Za obiskovalce bo ogled razstave brezplačen, imeli bodo tudi možnost preizkušanja avtomobilov. Na simpoziju obljubljajo tudi pester nabor tem: od izdelave električnih avtomobilov, izdelave komponent zanje, pri čemur je Slovenija relativno močna igralka, pa o distribuciji električnih avtomobilov, novih materialih za izdelavo baterij, infrastrukturi, ki je potrebna, pa o novih načinih lastništva teh avtomobilov, do novih načinov zavarovanj, ki bodo potrebna. Skratka – na simpoziju bo predstavljena celotna veriga, ki je potrebna za to, da se električni avtomobil sploh lahko vozi po cesti. Morda bo prišlo tudi do kakšne konfrontacije med udeleženci, za kar organizator misli, da bo samo pozitivno.

Predavatelji prihajajo iz Velike Britanije, Nemčije, Francije, Poljske, Norveške in seveda Slovenije. Vsi po vrsti so seveda izredni strokovnjaki na svojih področjih. Organizator pričakuje tudi nekaj pomembnih ljudi iz koncernov, kjer se najbolj resno lotevajo električne prihodnosti.