Mesec in pol pred startom relija Dakar 2015 je Peugeot 2008 DKR svojo prvotno črno karbonsko preobleko zamenjal za uradne dirkaške barve. S to spektakularno preobrazbo je zverinski dirkalnik zdaj dokončno pripravljen na spopad s štirikolesnimi tekmeci na najbolj zahtevnem vzdržljivostnem reliju na celem svetu.

Bolj kot se približuje 4. januar, dan uradnega starta relija, so “specialci” iz ekip Peugeot, Red Bull in Total na svojih kontrolnih seznamih počrneli že skoraj vse kvadratke. Peugeot 2008 DKR pa se je ravno obratno odel v barve! Potem ko je bil dirkalnik sedem mesecev v črnem, je ta natančna kreacija francoskih inženirjev prelevila svojo kožo in si nadela veliko bolj eleganten videz v kombinaciji modre, bele in rdeče barve, kar potrjuje, da bo dirkalnik že na samem začetku pripravljen na spopad.


“Zdaj je videti veliko bolj agresiven!” je navdušeno izjavil Cyril Despres, ki ni vajen tovrstnih stilskih barvnih učinkov na tako veliki površini karoserije. Medtem pa je Stéphane Peterhansel kaj hitro opazil, kako lahko ta nova grafična podoba praktično pripomore k večjemu udobju ekip: “Potniški prostor prekrit z belo barvo je zelo velika prednost za zaščito pred vročino. Jaz sem že tekmoval z avtomobilom, ki je imel črno streho, in povem vam, da je to velika razlika!” Tudi Carlos Sainz, ki ga visoko cenijo zaradi nasvetov pri razvoju in ki je dejansko vozil že vsak tip avtomobilov, povsem podpira tehnični koncept peugeota 2008 DKR.

48 dni pred startom ima ekipa še zelo zaseden program: 20. novembra se bodo servisni tovornjaki, polni materiala in posamičnih rezervnih delov, vkrcali na ladjo za Argentino. Zatem bo treba dokončati še vse tri dirkalnike, ki bodo na sredini decembra z letalom prepeljani v Južno Ameriko, takoj po zaključku zadnjega testiranja v Maroku. Medtem bodo morale ekipe voznikov prestati intenzivni tečaj o mehaniki, da bodo znali izvesti kakršnokoli urgentno popravilo na njihovem dirkalniku med maratonsko etapo relija, ko pomoč serviserjev ni dovoljena. Pri tako intenzivnem načrtu se člani ekipe Peugeot-Total še zdaleč niso soočili z najhujšim!

Pustolovščino lahko spremljate na spletnem mestu:

www.redbull.com/Peugeot-returns!