Sébastien Loeb, eden najboljših voznikov relija vseh časov, se podaja na enega največjih izzivov v svoji izjemni karieri. Pridružil se bo ekipi Peugeota za dirko Dakar, na kateri bo prvič nastopil januarja prihodnje leto.

Devetkratni svetovni prvak v reliju in rekorder dirke Pikes Peak se bo pridružil ekipi Peugeot 2008 DKR, da bi se januarja podal na izjemno pustolovščino relija Dakar s trinajstimi ovir polnimi etapami v Argentini in Boliviji. Skupaj s Stéphanom Peterhanselom, Carlosom Sainzem in Cyrilom Despresom bo član sanjske ekipe Peugeot Total. Sébastien je tako postal član ene najboljših ekip, kar jih je kdaj tekmovalo na Dakarju.

Pred to južnoameriško pustolovščino bo Sébastien Loeb skupaj s Carlosom Sainzem tekmoval na svojem prvem vzdržljivostnem reliju, reliju Maroko (od 3. do 9. oktobra) za volanom Peugeota 2008 DKR, ki ga je letos že preizkusil. Za Sébastiena bo to zelo posebno srečanje: s Carlosom Sainzem sta namreč že bila moštvena kolega v Sébastienovih prvih dveh sezonah v reliju v letih 2003 in 2004. V Maroku bo Carlos vozil zadnjo verzijo Peugeota 2008 DKR16, medtem ko bo imel Sébastien dirkalnik s konfiguracijo 2015.

Peugeot_test_in_Marocco_loeb