V Slovenijo prihaja letos, od 4. do 6. decembra, NOVOST – sejem ZABAVNE ELKETRONIKE »COMPTECH«. Na sejmu bodo predstavljena različna področja – zabavna in druga elektronika, računalništvo, fotografija, HI-FI oprema, radioamaterstvo, multimedija, telefonija, tehnika, modelarstvo, robotika in druga sorodna področja. Potekal bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Poleg zanimivega razstavno-prodajnega programa, bo sejem nudil še veliko kakovostnih vsebin.

Sejma s tako zanimivo vsebino za vse generacije v Sloveniji še ni bilo.

Segment FOTOGRAFIJE s ponudbo najnovejših modelov fotoaparatov in objektivov ter foto delavnice in predstavitve knjig s strani svetovno znanih imen iz sveta fotografije: potopisno predavanje in delavnica Gorazda Goloba,  predstavitev priročnika Fotografija Arneta Hodaliča, predavanje o mladinski fotografiji Žige Goričnika, predstavitev knjige in razstava Glasba panoram Plečnikove arhitekture in delavnica Photoshopa Aljaža Bezjaka.


Posebej izpostavljamo Modno in glamour foto delavnico, ki jo bo vodila Urška Košir, ki je od leta 2010 uradna fotografinja revije Playboy, njene fotografije pa so bile objavljene v Playboyevih edicijah širom sveta, večkrat tudi v matični Ameriki. Model na delavnici bo Maura Vabič, Mariborčanka, ki je sicer po rodu iz Nikaragve, v zadnji številki slovenskega Playboya pa si lahko ogledate fotografije, ki jih je z njo posnela prav Koširjeva.

naslovka_playboy_i630x630

Absolutna novost na sejemskem področju je segment GAMING-a, kjer bodo potekali številni turnirji in preizkusi svetovno znanih iger. Obiskovalci se bodo lahko tudi fotografirali z maskotami iz sveta zabavnih iger, postali zvezde na glavnem odru v igri Guitar Hero, obiskali igralni kotiček Skylanders, prejeli darilca ob nakupih in izkoristili akcijske prodajne cene. Napovedani turnirji: Pro Evolution Soccer 2016, Call of Duty: Black Ops III in Hearthstone: Heroes of Warcraft. Poleg tega bo organiziran turnir kart Force of Will inmenjalni kotiček Yu-Gi-Oh kart ter predavanje Zgodovina Manga formata.

Možno bo tudi preizkusiti virtualno realnost preko slovenske igre ShowdownVR, celotna kontrola igre je namreč prepuščena našemu gibanju v resničnosti, torej s premikanjem telesa lahko upravljamo s celotno mehaniko igre.

 

Eksluzivna OKROGLA MIZA prvič v Sloveniji – predstavitev svetovno priznanih slovenskih proizvajalcev HI-FI opreme. Debata na okrogli mizi bo tekla o izzivih, s katerimi se soočajo, in o njihovih ključnih faktorjih uspeha. Gosti omizja bodo z nami delili svoje izkušnje in mnenja, seveda pa bodo po končanem formalnem delu na voljo tudi za klepet.

Sejem je poleg zabavne elektronike in računalništva namenjen RADIOAMATERSTVU in drugim sorodnim dejavnostim, ki bodo v sklopu sejma predstavljali voje delo in programe. V soboto, 5. 12.,  pa bo med 9:00 in 14:00 uro potekal tudi sejem rabljene opreme.

lenovo_pc_0102_620_399_100

Zanimivosti iz sveta ASTRONOMIJE bodo predvsem mlajši izvedeli na predavanju Doživite vesolje!. Kako črno je naše vesolje, je res nastalo ob velikem poku, nas bodo požrle črne luknje, bo na nas padel asteroid, kako bi bilo videti potovanje na Mars, kakšen okus ima komet? Udeleženci bodo vesolje spoznavali skozi lastno izkušnjo! Pod vodstvom prof. Andreja Guština bo v primeru jasnega vremena možno tudi opazovanje sonca s posebnim teleskopom.

Mlajši obiskovalci se bodo lahko na predavanju Tima Berceta poučili tudi o VARNI RABI TEHNOLOGIJ, spoznali idealni DIDAKTIČNI PRIPOMOČEK robotek EmoRo in se v igri namizni hokej pomerili proti INOVATIVNEMU ROBOHOKEJu.

 

Prvi dan sejma smo pripravili obsejemska PREDAVANJA in DELAVNICE posebej za OBISK ŠOL, urniki in opisi so objavljeni na spletni strani sejma. Poleg programa za učence poudarjamo posebej zanimivo predavanje za učitelje Linux v šolskem okolju. V primeru večjega interesa bo možno določena predavanja ponoviti.

Izpostavili smo le nekaj sejemskih vsebin. Več o sejmu si lahko pogledate na www.comptech.si, kjer vas bomo tudi obveščali o novostih in programu.

Prodaja vstopnic poteka preko www.eventim.si in na prodajnih mestih v sistemu Eventim SI.
Urnik sejma:
petek, 4. 12. 2015: 9:00 – 18:30 (gaming do 20:00)
sobota, 5. 12. 2015: 9:00 – 18:30 (gaming do 20:00)
nedelja, 6. 12. 2015: 9:30 – 17:30 (gaming do 19:00)