Slovensko podjetje Kiwi Factory je razvilo držalo za telefon s katerim bo vsak avtomobil ustvaril informacijsko povezljivost 21. stoletja. V tem tednu je ekipa izdelek prijavila na Kickstrater in že dobila četrtino predvidenih sredstev. V kolikor podjetju namenite 79 dolarjev, pa lahko postanete lastnik enega izmed prvih pametnih držal za vaš avtomobil.

Kaj je Bluejay?

Bluejay je edinstven v tem, da vsebuje pameten čip, ki omogoča povezavo s telefonom. Bluejay tako deluje kot pomočnik pri vožnji, saj vam prek posebne aplikacije na zaslonu vašega telefona ponuja informacije, ki jih potrebujete med vožnjo. Odlikujeta ga napredna tehnologija in dovršeno oblikovanje, zato se poda v vsak avto in izboljša izkušnjo pri vožnji.

kolaz2

Pomočnik za vsakogar

Aplikacija za pametne telefone se samodejno zažene, ko se telefon nahaja v bližini Bluejaya. V aplikaciji so funkcije telefona dostopne na hiter in enostaven način, ki ne ogroža vaše varnosti pri vožnji. Tako lahko z enim dotikom in povečanimi ikonami vklopite navigacijo, sprejmete klic ali zamenjate glasbo.

Aplikacija vam pomaga tudi pri iskanju avtomobila na parkirišču. S kombinacijo sledenja preko Bluetooth Smart-a in GPS-a vas aplikacija pripelje nazaj na pravo točko, tudi če se nahajate znotraj zaprtih prostorov. Deluje tudi v obratni smeri: držalo Bluejay vam pomaga najti telefon, če ga med zlaganjem nakupov v prtljažnik slučajno založite. S preprostim dotikom držala se bo na vašem telefonu sprožilo zvočno opozorilo. Ni več potrebe po pregledovanju celega avta, ko vam telefon izgine med sedeži.

Pri izdelavi so uporabljeni najboljši materiali, med katerimi so aluminij in vzdržljiva karbonska vlakna. Bluejay ni le pametna naprava, temveč z dovršenim oblikovanjem dopolnjuje notranjost vašega vozila. Držalo se lahko namesti na več načinov: z nastavkom za ventilatorsko režo, z vakuumskim držalom ali z nedrsljivo podlogo. Tako lahko položaj telefona v avtomobilu natančno prilagodite svojim željam in potrebam.

bluejay-2

Vse v enem

Telefon v avtomobilu in informacije o avtomobilu na telefonu – Bluejay vam bo olajšal oboje. Aplikacija ponuja veliko uporabnih funkcij.

  • Bližnjice za klice in sporočila

Ostanite osredotočeni na vožnjo, komunicirajte z enim dotikom. Aplikacija vključuje prednastavljena sporočila, s katerimi se lahko preprosto in hitro odzovete na sporočila ali pa enostavno opravite klic.

  • Preprečevanje nesreč in asistenca

Vedno lahko vklopite način brez motenj, ki utiša vse klice in obvestila ter vam pomaga voziti varno. V primeru nesreče pa Bluejayev sistem zaznavanja nesreč samodejno pošlje sporočilo ali opravi klic na prednastavljeno številko in tako poskrbi, da so vaši najbližji obveščeni.

  • Navigacija in pametne lokacije

Aplikacija uporablja napreden sistem navigacije po lokacijah zanimanja (“point-of-interest”), ki vas korak za korakom vodi do najbližjega parkirišča, bencinske postaje, restavracije ali trgovine.

  • Integracija z glasbenimi aplikacijami in internetnim radiem

Na enostaven način upravljajte z glasbo, saj se Bluejayeva aplikacija lahko poveže s storitvami, kot sta Spotify in Pandora.

  • Čas parkiranja

Aplikacija vas avtomatično opomni pred iztekom plačane parkirnine.

  • Personalizirani podatki o vožnji

Vsi podatki, ki vas zanimajo o vašem avtomobilu, končno na enem mestu. Vedno lahko preverite število kilometrov, ki jih še lahko opravite s preostalim gorivom, kdaj morate zamenjati olje, Bluejay pa vam izračuna tudi priporočen pritisk v pnevmatikah.

  • Povezljivost s pametnimi domovi

S pomočjo Bluejaya lahko preverite, če ste ugasnili luči ali pa vklopite ogrevanje pred prihodom domov, saj aplikacija omogoča oddaljen dostop do sistemov pametnih domov, kot sta Nest in Hue.