Slovenija se kot dežela mnogih naravnih danost, pestre mestne arhitekture in raznolikih lokacij na zelo majhni in dobro povezani površini, vse pogosteje pojavlja v oglasnih spotih.

Med najbolj zagrete ustvarjalce oglasnih spotov v Sloveniji se uvrščajo avtomobilski koncerni, saj Slovenija ponuja velik nabor prizorišč, zanimive ceste in konkurenčno ponudbo storitev. Najbolj znameniti spote so posneli nemški giganti. BMW na Mangartu, Audi v Bohinju.

BMW – Mangart, Višarje, Tribiž

Audi – Bohinj, Tržič, Škofja Loka

Mercedes je pred leti ustvarjal promocijski material v tovarni Talum za model CLA in v središču Ljubljane snemal oglas dostavnega Viana. Zadnja leta pa se Slovenije poslužujejo tudi Japonci. Pred kratkim je oglas na ljubljanskih vpadnicah snemala Toyota, Suzuki je po bogato slovensko pokrajino izkoristil za katalog in video prezentacijo modela SX-4 S Cross.

Suzuki SX-4 S Cross – Ljubljana Bežigrad, Mangart

Lepote Slovenije je odkril še Ford, Jaguar pa je lepoto svoj vozil združil s prelepo pokrajino.

Ford Kuga – Logarska dolina

Jaguar – Socerb, Ljubljana

Najbolj videni pa so v zadnjem času oglasi znamke Opel. V Sloveniji so namreč snemali oglase za Opel OnStar. Kadri so bili zajeti na Perovem pri Kamniku, pred in v Kristalni palači v Ljubljani, pred Trgom Republike, pred Poljansko gimnazijo, …

Opel OnStar