Moči sta združila vizionarja, ki želita postaviti nove standarde trajnostnega bivanja in mobilnosti. Partnerstvo sta začela s predstavitvijo ekskluzivnega BMW i3 LUMAR Edition, namenjenega slovenskemu trgu, in posebne linije LUMAR iEdition hiš.

BMW Group Slovenija z znamko BMW i in Lumar imajo skupen občutek za celosten trajnostni razvoj, ki dokazuje, da individualna mobilnost in bivanje lahko delita skupen cilj trajnostne prihodnosti ob ohranjanju premium standardov.

Trajnostno in v prihodnost usmerjeno partnerstvo je BMW Group Slovenija vzpostavil z BMW i3 LUMAR Edition, narejenim posebej za slovenski trg. Da pa trajnostni razvoj ne ostaja zgolj v mobilnosti, je tudi Lumar predstavil posebej zasnovan model hiš LUMAR iEdition. Hiše bodo opremljene z BMW i Wallboxom in drugimi BMW i dodatki potrebnimi za lažjo vsakodnevno uporabo električnega vozila.

Na predstavitvi novega konceptna trajnostnega življenjskega sloga so izpostavili, da lastnik hiše Lumar iEdition z nameščeno fotovoltanično elektrarno proizvede toliko elektrike, da zadostuje za 15 do 20 tisoč prevoženih kilometrov z električnim BMW i3. Ob tem pa letni strošek ogrevanja ne preseže trimestne številke.

bmw-i-and-lumar-12

BMW i3 LUMAR Edition

Omejena serija modela i3 je odeta v Fluid Black barvo s poudarki BMW i Blue. Postavljen je na velika 20-palčna platišča. V notranjosti se preliva kombinacija blaga in eko usnja. Plastični deli notranjosti so izdelani iz 25 % naravnih, obnovljivih ali recikliranih materialov, prav tako je plastika zunanjosti izdelana iz 25 % recikliranih materialov. V tkanini na vratih in sedežih pa je uporabljenih kar 27 plastičnih recikliranih steklenic. Ob tem velja poudariti, da je mogoče kar 95 % BMW i3 ponovno uporabiti.

Ne manjkajo sistemi za pomoč vozniku kot so vzvratna kamera, senzor razdalje pri parkiranju (spredaj in zadaj), parkirni asistent, avtomatska zatemnitev notranjega vzvratnega in zunanjega voznikovega ogledala ter asistent za uravnavanje hitrosti z zavorno funkcijo. Navigacijski sistem Profesional vključuje polnilna mesta, za boljšo vidljivost LED žarometi za kakovosten zvok pa Harman Kardon ozvočenje.

BMW i3 LUMAR Edition je na voljo že za 45.990 evrov (maloprodajna cena tovrstnega vozila z vsemi vključenimi opcijami bi znašala 50.798 evrov) Lastniki bodo ob subvenciji Eko sklada, ki znaša 7.500 evrov, za prej omenjeni model odšteli le 38.490 evrov.

LUMAR iEdition

Eksluzivno linijo hiš LUMAR iEdition sestavljata dve najbolj priljubljeni hiši Lumar – hiša Primus  in hiša Lumar BlackLine Pure W8. Linija hiš LUMAR iEdition uporablja materiale visokokakovostnega razreda in predstavlja vrhunec ekskluzivne ponudbe hiš Lumar. Ob vrhunskem dizajnu in izvedbi bodo v hiše LUMAR iEdition vključeni dodatki, kot so BMW i Wallbox (polnilna postaja) in druge izvedbene rešitve, ki kažejo na sodelovanje med obema premium partnerjema. Opcijsko bo mogoče dokupiti fotovoltaično elektrarno.

Pasivna hiša Lumar Primus-D 137 je v paketu LUMAR iEdition  na voljo po ceni 173.990 evrov*  (cena pasivne hiše Primus-D 137 z vsemi vključenimi opcijami bi znašala 205.170 €). Kupci bodo ob predvideni subvenciji Eko sklada, ki znaša 13.600 evrov, prihranili kar 31.180 evrov. Nizkoenergijska hiša Lumar Primus-D 137 pa je v paketu LUMAR iEdition  na voljo že po ceni 159.990 €* (cena nizkoenergijske hiše Primus-D 137 z vsemi vključenimi opcijami bi znašala 178.350 €).