Nova dimenzija prostora.

Peugeot Traveller in Citroen Spacetourer sta dvojčka, ki v razred kombijev s svojim izgledom prinašata svežino. Z boljšim izgledom in bolj ”osebno” notranjostjo, pa kombiji postajajo vse bolj priljubljena izbira družin kot tudi samostojnih podjetnikov.

Dvojča temeljita na že poznani PSA platformi EMP2, kar predvsem nižjo maso vozila in s tem večjo učinkovitost. Hkrati pa platforma prinaša več prostora v notranjosti, večjo prostornino prtljažnika in bolj priročno upravljanje.

cito-spacetourer-1

M, XL in XS

Potniška verzija je pri obeh na voljo v treh dolžinah in sicer 4,6 m, 4,95 m in 5,3 m, z možnostjo izbire med 5 in 9 sedežev z različno postavitvijo. Precej posrečena je izvedba XS, ki sprejme 9 potnikov, z 1,90 m višine pa lahko zapelje domala na vsa parkirišča. Bolj priročna izvedenka je opremljena z bočnimi drsnimi vrati s prostoročnim upravljanjem, dvižnim zadnjim steklom in številnimi odlagalnimi mesti.

V Citroena SpaceTourerja in Travellerja so namestili projekcijski zaslon za prikaz podatkov in 3D navigacijo z internetno povezavo Citroen Connect Nav, ter tudi tehnologije za varnost, kot so Coffee Break Alert, ki vozniku predlaga premor po dveh urah neprekinjene vožnje, opozorilnik na voznikovo nepozornost, ki zazna voznikovo nepozornost, in opozorilnik na nevarnost naleta.

Izvedenka Compact prav tako sprejme tudi do 9 potnikov, oziroma nudi 3.600 litrov prostornine prtljažnika na zgolj 4,60 m dolžine. Pri najdaljši različici pa boste lahko peljali le hektoliter manj od 5 kubikov. Motorno paleto sestavljajo štiri različice dizelskih BlueHDi motojev z razponom moči od 95 KM do 180 KM.

pugi-expert-2

Od poslovnega potovalnika do varčnega delavca

Pristop z druge strani pa sta bolj gospodarsko naravnana Citroen Jumpy in Peugeot Expert. Oba sta na voljo v treh dolžinah in v dveh karoserijskih različicah. Furgon ponuja do 1,4 tone dovoljene obremenitve, do 6,6 m3 nakladalne površine. Potniška kabina je obrtniško naravnana, a vseeno vsebuje 7-palčni zaslon na dotik, navigacijo in vse potrebne asistenčne sisteme.

Različica kombi omogoča izbiro dveh ali devetih sedežev. Kupci bodo kombi opremili tudi s štirikolesnijm pogonom. Motorji so isti kot pri potniški verziji. Osnovna cena furgona znaša 20.607 evrov, različica kombi pa se začne pri 21.700 evrih. Francoska dvojčka Traveller in Spacetourer bosta na voljo od 25.450 evrov. Najdaljši karoserijski različici v najboljši opremi Allure, pa se cenita na vsaj 43.500 evrov.