Pozabite romantično prefinjeno večerjo ali epsko popivanje ob boksarskem ringu – rezultati nove predhodne raziskave kažejo, da je vsakodnevna vožnja s športnim avtom eden najboljših načinov za znatno izboljšanje dobrega počutja in čustvenega zadovoljstva.

Med raziskavo so merili ‘trenutke kurje polti’ – vrhunske osupljivosti, ki ima pomembno vlogo pri našem celovitem občutku dobrega počutja: prostovoljci so navijali za svoje najljubše nogometno moštvo, gledali pretresljivo epizodo Igre prestolov, uživali v strastnem poljubu z ljubljeno osebo ali se udeležili intenzivnega plesnega tečaja salse. Samo občasni vrhunci pri vožnji z vlakcem smrti pa so se uvrstili više od dnevne vznemirljivosti vožnje v športnem avtomobilu.

V sodelovanju z nevroznanstveniki in dizajnerji so pri Fordu raziskavam dali še stvarno obliko z edinstvenim športnim vznemirljivim avtom: prilagojenim Fordom Focusom RS, opremljenim s prenosnimi napravami in tehnologijo za umetno inteligenco za sprotno animacijo voznikovih čustev na zunanjosti avtomobila.

Ferrari Portofino – najcenejši črni konj na rumeni podlagi

McLaren 570GT

To je terenec, ki je hitrejši kot marsikateri Ferrari! – Jeep Grand Cherokee Trackhawk