Po prvencu Porscheja 991 GT3 se je proizvajalec Lego kock lotil izdelave trenutno najmogočnejšega avtomobila na svetu-  Bugatti Chiron Lego Technic.

Bugatti Chiron Lego Technic sestavlja 3.599 ‘’legic’’, kar je skoraj 1000 kosov več, kot jih ima denimo Porsche 911. Načrtovalci pri Legu so se osredotočili na detajle, čeprav bi se lahko malenkost bolj potrudili. Vsaj takšno je moje mnenje. Torej imamo LED-žaromete, široko svetlobno črto na zadku avtomobila, skozi celoten model pa je opazen dizajn, ki spominja na obliko konjske podkve.

Notranjost je precej dobro povzeta. Res pa je, da so sredinska konzola in števci zgolj nalepka. Odpirajo se vrata, medtem ko so ogledala fiksna. Vozilu pripada še potovalna torba, ki spada v sprednji prtljažnik.

Pod pokrovom motorja se nahaja znameniti W16 motor, ki ima premikajoče valje. Motor je spojen z delujočim 8-stopenjski sekvenčnim menjalnikom. Ker je realizem pri Legu Technic pomembna stvar, lahko z menjalnikom upravljamo z obvolanskimi ročicami. Za piko na i lahko spuščamo in dvigujemo zadnji spojler Bugattija. Za to dejanje so inženirji zasnovali poseben Lego ključ. Kot pri pravem avtomobilu.

Sestavljen model v dolžino meri skoraj 60 centimetrov ter tehta okoli 5 kilogramov. Chiron Lego Technic je konkreten zalogaj. Tako v fizičnem kot tudi finančnem pogledu. Za nov komplet je potrebno odšteti skoraj 400€.

To je 100-ti Bugatti Chiron!

BUGATTI: Eleganca, prestiž, 1500 konjičkov in hitrost preko 400 kilometrov na uro

Najboljši je Bugatti