Priljubljenost gorskega kolesarstva v Sloveniji hitro narašča in z njim se ukvarja vedno več ljudi. Pri tem so udeleženci v stiku z naravo, aktivnost vpliva na njihove motorične in funkcionalne sposobnosti in ima pozitiven vpliv tako na telesno kot tudi  duševno zdravje.

V gorsko kolesarskem svetu postajajo vse bolj priljubljeni kolesarski oz. trail parki. Največ obiska so deležni lokalni traili, ki jih gradijo in vzdržujejo prostovoljci, njihova uporaba pa je brezplačna. Običajno za določeno področje skrbi kolesarsko društvo, ki sredstva za urejanje trailov črpa iz prostovoljnih prispevkov članov društva, sponzorjev, organiziranimi turami in tečaji.

»V časih, v kakršnih živimo, se nam zdi dobrodelnost pri podpiranju množičnosti in popularnosti športnih in rekreativnih dejavnosti še toliko bolj pomembna. Vsi tisti, ki lahko na kakršenkoli način pomagamo, smo to dolžni storiti. Še posebej, kadar gre za prostovoljne projekte«, je ob tej priliki dejal Adam Kavšek, direktor podjetja P Automobil Import in še dodal: ,, Zavedamo se kako pomembno je, da uspešna podjetja podajajo roko in olajšajo finančno breme prostovoljnim društvom, ki skrbijo za širšo kolektivno dobrobit posameznikov. Tiste, ki se trudimo pomagati, pa nedvomno neprestano bogatijo. ‘’

Peugeot je tako pripomogel pri izgradnji novega traila na Golovcu in ga poimenoval Rifter, po avtomobilu, ki je pisan na kožo gorskim kolesarjem. Rifter trail tako nagovarja ljudi z aktivnim življenjskim stilom in tudi širšo skupino uporabnikov, tako, da jih spomni na aktivno preživljanje prostega časa in vzpodbudi umik iz urbanega okolja v naravo, ki omogoča duševno sprostitev.

Peugeot e-Rifter – novi električni lev