Citroën in združenje L’Aventure Citroën sodelujeta pri izredni odpravi, na čelu katere sta dve ženski, ki bosta z vozilom Traction Avant prečkali celotno ameriško celino, od severa do juga.

Križarjenja znamke Citroën, ki so se odvijala v 20. stoletju, so ključno poglavje v zgodovini avtomobilizma in človeških pustolovščinah. Odprave, ki si jih je zamislil in vodil André Citroën od dvajsetih let prejšnjega stoletja dalje, pričajo o pomembnosti avtomobila kot sredstva za raziskovanje sveta in združevanje ljudi.




Traction Avant je legendarni avtomobil, ki je poleg edinstvenega menjalnika v enem vozilu združil najsodobnejše rešitve svojega časa, vključno z jekleno samonosno karoserijo, hidravličnimi zavorami in vzmetenje s posamičnimi obesami na vseh štirih kolesih. Leta 1934 lansirani Traction Avant je zaradi svoje vzdržljivosti in preprostih mehanskih delov še danes, se pravi več kot 80 let kasneje, izjemno vozilo za vzdržljivostne preizkušnje.

Edinstveno popotovanje skozi 14 držav, na katerem bo prevoženih 40.000 kilometrov, je povsem v skladu z geni znamke Citroën: avtomobilska odprava v človeškem merilu. Za volanom legendarnega modela Traction Avant, ikone francoske avtomobilske industrije, bo ekipa raziskovalk, ki se bosta srečali z avtohtonimi prebivalci Amerike, ki se zavzemajo za bolj etično, odgovorno in enotno vizijo sveta.

Vabljeni k ogledu prvega dogodka: odhod posadke Traction Avant: https://youtu.be/1LfoAEHkqIc

Pot odprave pa je možno spremljati tudi v realnem času:

https://terramerica.fr/suivre-expedition-terramerica/