Izbran okus, tako v kulinariki kot v avtomobilskem svetu se lahko prepletata in pri naših zahodnih sosedih se tega vsekakor zavedajo.

Zato dejstvo, da je Maseratijev novi ambasador postal znameniti chef Massimo Bottura, vodja in lastnik gostišča Osteria Francescana iz Modene ne preseneča. Omenjeni kulinarični prostor si je namreč prislužil tri Michelinove zvezdice, kar ni ostalo neopaženo pri športni znamki iz bližine.

Znameniti chef bo za nekaj časa v uporabo prejel Maseratijev SUV model Levante Trofeo z ekskluzivnim barvnim dodatkom Fuoriserie Edition. Gre za najbolje opremljeno različico trizobega športnega terenca z V8 agregatom in 580 »konjiči« pod kolesi, najlažje pa ga bo prepoznati po barviti barvni kulisi vozila z modro Blu Stradale osnovo, ki si jo lahko ogledate na priloženih fotografijah. O vrednosti vozila ni bilo govora, medtem ko si lahko degustacijski 12-hodni meni v restavraciji z ducatom miz v osrčju Modene privoščite za 290 evrov, medtem ko boste za vinsko spremljavo dodali še slaba dva stotaka.