Pred nekaj dnevi smo poročali o navdušujočem novem sodelovanju znamenitega uničevalca pnevmatik, Kena Blocka in nemškega avtomobilskega podjetja Audi.

Čeprav takrat veliko podrobnosti sodelovanja niso razkrili, je tokrat znanega nekoliko več. Med najodmevnejšimi napovedniki je električna Gymkhana, prebrisano oklicana kar Electrikhana.

Kot že dobro poznano, se je po 11-letni zvezi lansko leto Ken Block razšel z modrim ovalom, s katerim sta zabeležila neverjetno zgodovino v reliju, reli krosu, raznih edinstvenih projektih in nenazadnje Gymkhana posnetkih, kjer so najkrajšo potegnile pnevmatike. Fordov naslednik Audi, ne želi sedeti na obronkih, zato bodo strokovno znanje novega sodelavca uporabili za podiranje novih mejnikov električnega motošporta.




Sodelovali bodo na projektu električnega Dakar dirkalnika kot tudi skrivnostnega e-tron športnika za snemanje nove Gymkhane, ki naj bi bila končana naslednje leto. »Nestrpno čakam, da lahko delim več podrobnosti o novem Audijevem vozilu za prihajajočo Electrikhano,« je dejal Ken Block. Lanskega leta se je sicer šušljalo o Gymkhani 11, kjer bi bila glavna zvezda popolnoma električen Ford Mustang iz devetdesetih imenovan Hoonifox. Ali bo Audi sedaj prevzel baklo? Ideja še zdaleč ni slaba, kajti električni pogoni ponujajo ogromno novih priložnosti, še posebej pri kaskaderskih podvigih in kurjenju pnevmatik, kar lahko surov navor sistema zlahka izvede, gledalci pa bodo z odprtimi očmi požirali divjo vožnjo, četudi nekoliko tišjo. Se tudi vi veselite novega divjaškega spektakla?