Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar je včeraj izpod rok ljubljanskega župana Zorana Jankovića prejel prestižno nagrado Zlato Rogovo kolo za najboljšega kolesarja leta 2021.

Letošnja podelitev Zlatega kolesa je bila že štirideseta po vrsti in jo podeljuje Kolesarsko društvo Rog najboljšemu  slovenskemu kolesarju po svetovni lestvici  UCI.

Podelitev te prestižne nagrade je potekala včeraj zvečer v Avtotehni Vis v Ljubljani. Ob tej priložnosti je tudi znamka Peugeot podpisala partnerstvo z ekipo POGI TEAM, ki deluje v okviru KD Roga.

Ob tej priložnosti je Tadej Pogača dejal: “Želim, da imajo mladi kolesarji kar najboljše pogoje za trening. S finančno in materialno pomočjo sponzorjev bo delo v klubu lažje, za mlade kolesarje in njihove starše pa finančno sprejemljivejše, zato hvala Peugeotu, ker stojite ob strani Pogi Teamu.”

Peugeot je že skoraj dve desetletji uradno vozilo Kolesarskega društva Rog in legendarnega Maratona Franje in po novem tudi POGI TEAMA. V okviru sponzorstva je Peugeot v sodelovanju z Avtotehno Vis predal ključe dveh osebnih vozil, Peugeota 2008 in 3008.

Poleg uradnega vozila, se je znamka Peugeot zavezala, da bo poleg sponzorstva Pogi teamu podelila tudi kolesarsko štipendijo najboljšemu kolesarju Pogi teama, ki bo letu 2022 osvojil največ točk v sezoni.

foto: Alen Milavec