Mitsubishi Motors Corporation (MMC) je včeraj objavil, da je napreden PHEV in S-AWC (Super All Wheel Control) sistem novega Eclipse Cross-a osvojil nagrado najboljšega tehnološko dovršenega sistema v tekmovanju RJC avto leta 2022, ki ga organizira Združenje avtomobilskih raziskovalcev in novinarjev Japonske (Researchers and Journalists Conference of Japan – RJC).

PHEV različica Eclipse Crossa uporablja optimiziran Twin-Motor 4WD sistem in S-AWC dinamičen nadzor vozila, v osnovi poznanega že iz Outlander PHEV-a. Izbirna komisija RJC je pohvalila tehnologijo, ki zagotavljaj visoko raven tišine in stabilne vozne zmogljivosti, edinstvene za PHEV, ter gladko pospeševanje in okretno vodljivost.

Mitsubishi Motors je zavezan razvoju okolju prijaznih vozil, ki poosebljajo edinstvenost Mitsubishija – kombinacijo varnosti in udobja. Elektrifikacija in tehnologija pogona na vsa kolesa sta v središču takšnega razvoja in sta v celoti izkoriščeni v sistemih PHEV in S-AWC, ki jih ima Eclipse Cross PHEV.

To je že peta zmaga MMC v kategoriji RJC Technology leta. Ostale priznane tehnologije so INVECS v Galantu in Eterni 1993, INVECS – II v FTO 1995, GDI v Galantu in Legnumu 1997 ter PHEV system Outlander PHEV-a leta 2014.