Za Fordom je še eno, s številnimi izzivi prežeto, poslovno leto, ki se je za prodajo njihovih vozil v Sloveniji zaključilo z rastjo.

Leto so zaključili v prvi deseterici najbolje prodajanih znamk s 23,6-odstotno rastjo prodaje glede na leto 2020. Skupaj so prodali 3939 vozil Ford, kar znaša 6,19 % – od tega 961 osebnih in 2978 lahkih gospodarskih vozil.

Da je Ford zelo močan pri lahkih gospodarskih vozilih, izkazujejo naslednji doseženi rezultati: v segmentu lahkih gospodarskih vozil je z 20-odstotnim tržnim deležem Ford zasedel drugo mesto in dosegel 18,4-odstotno rast prodaje v Sloveniji. V Evropi je Ford v segmentu gospodarskih vozil najboljši v prodaji in na prestolu že sedmo leto zapored, kar je izjemen dosežek. Zelo uspešni so bili tudi pri prodaji poltovornjakov, kjer zasedajo prvo mesto tako v Evropi kot tudi v Sloveniji. Prodanih je bilo 344 Rangerjev, delež prodaje v segmentu znaša kar 31 odstotkov.

Pri enoprostornih vozilih se je na vrh lestvice najbolje prodajanih prebil Ford Transit Custom s 17,3 % oziroma s 1442 prodanimi vozili. Na prvem mestu je kot najbolje prodajano enoprostorno vozilo tudi Tourneo Custom z 810 prodanimi vozili. Z izjemno priljubljenima modeloma Custom in Ranger pričakujejo uspešno prodajo in rast na slovenskem trgu tudi v prihodnje.


Napoved 2022

Zagotovo je to najbolj pričakovan električni model Ford Mustang Mach-E, ki ga pričakujemo v začetku poletja. Že spomladi bo na slovenske ceste zapeljala simpatična prenovljena Ford Fiesta, ki se ji bo z osveženo podobo pridružil tudi atraktivni Ford Focus.

Ford bo v prihodnjih letih floto vozil na električni pogon intenzivno širil tudi v segmentu gospodarskih vozil in tako okrepil svojo pozicijo.