Formula E predstavlja novi varnostni avto, tokrat so pomembno nalogo predali Porscheju Taycan Turbo S, s fantastično novo poslikavo, ki predstavlja barve 11 ekip udeleženih v prvenstvu, kot tudi barve avtomobilistične zveze FIA in Formule E. Za nameček so dodali še številko 22, kolikor je dirkačev v letošnjem prvenstvu.

Seveda varnostni Taycan ne nosi le posebne preobleke, za doseganje potrebnih varnostnih standardov so ga opremili še z osvetlitvijo na strehi in utripajočimi lučmi v odbijačih. Modifikacijam ni ubežala niti notranjost, kjer bomo našli varnostno kletko, školjkaste sedeže s šesttočkovnimi varnostnimi pasovi, Marelli merilnikom podatkov, nadvse pomembnim gasilnim aparatom in visoko zmogljivim komunikacijskim sistemom.

Sicer se pod vsemi predelavami zunanjosti in notranjosti skriva popolnoma standarden Taycan turbo S, s 93 kWh baterijo in dvema elektromotorjema, krotenje ne tako šibkih 761 konjskih moči ter 1.050 Nm navora pa bo prepuščenih varnostnem vozniku Brunu Correia. Za lažjo predstavo – Taycan Turbo S se do stotice izstreli v 2,8 sekundah in doseže najvišjo hitrost 260 km/h.

Thomas Laudenbach, podpredsednik Porsche Motorsporta, je od pomembnem dogodku dejal: »Ponosni smo, da je Formula E Porscheju zaupala nalogo, ki je izrednega pomena za varnost dirkačev. S Taycanom Turbo S kot uradnim varnostnim avtomobilom, prispevamo k varnosti na stezi in obenem poudarjamo pomembnost Formule E za Porsche Motorsport. Značilno oblikovanje zaznamuje naše prizadevanje za uspešno prihodnost te inovativne dirkaške serije.«