V avtomobilskem svetu se Dacia podaja izven uhojenih poti – tako v dobesednem kot v prenesenem smislu.

Zahvaljujoč svojemu pragmatičnemu pristopu ter moderni, enostavni in čvrsti zasnovi lahko Dacia ponuja kupcem tisto, kar je zanje bistveno: dosegljivost in možnost uživanja v preprostih radostih življenja. Ko Dacia razvija svojo povezanost z dejavnostmi na prostem, je sodelovanje z UTMB® World Series nov način, kako vsakomur ponuditi uživanje v povezanosti z naravo skozi tek po stezah, tako imenovani »trail running«.

Dacia in prireditelja kroga tekmovanj UTMB® World Series, UTMB Group in The IRONMAN Group, so danes objavili sklenitev večletnega sodelovanja. Dacia s tem postaja uraden tehnični partner in ekskluziven avtomobilski partner tekmovanj UTMB® World Series v Evropi in Afriki, med katerimi je tudi UTMB® Mont-Blanc.


UTMB® World Series je krog tekmovanj v teku po stezah, ki vsem tekačem omogoča doživljanje pustolovščin UTMB® skozi prvovrstne mednarodne prireditve, ki potekajo na edinstvenih krajih sveta. UTMB® World Series in znamka Dacia imata vrsto skupnih temeljnih vrednost, kot so duh solidarnosti, vključevalnosti in občutek odgovornosti do okolja. Skozi to sodelovanje si bosta obe strani prizadevali s skupnimi močmi skrbeti za utrjevanje teh vrednost.

Partnerstvo je sklenjeno za obdobje od leta 2022 do 2024, Dacia pa bo, kot prvi uraden tehnični partner in ekskluziven avtomobilski partner UTMB® World Series, poskrbela za tehnično podporo evropskih prireditev, še zlasti s posojanjem svojih robustnih vozil, zasnovanih za terensko vožnjo.

Partnerstvo med UTMB Group in The IRONMAN Group je bilo oznanjeno maja lani ob začetku UTMB® World Series. Prva prireditev te serije bo od 7. do 10. aprila z največjim hrvaškim tekmovanju v teku po stezah »Istria 100 by UTMB®«. Za leto 2022 je potrjenih 25 mednarodnih prireditev, ki bodo za tekače edina možnost, da se uvrstijo v zaključno tekmovanje UTMB® World Series Finals na UTMB® Mont-Blanc 2023.