Fiat 500 slavi svoj 65. rojstni dan – gre za  simbol novega življenjskega sloga la dolce vita, ki je v električni različici postal vodilni evropski avtomobil na področju električne mobilnosti.

V samo dveh letih je električni Fiat 500 izbralo že več kot 100.000 kupcev, prejel pa je tudi 30 mednarodnih nagrad v devetih državah ter tako postal največkrat nagrajen model znamke Fiat.  Električni Fiat 500, zasnovan in izdelan v Torinu, je simbol italijanske ustvarjalnosti, ki osvaja ljubitelje italijanskih izdelkov po vsem svetu. Električni Fiat 500 je trenutno naprodaj v 38 državah in štirih različnih geografskih območjih, in sicer v Evropi, Latinski Ameriki, na Bližnjem vzhodu in Japonskem.

V luči vse večjega osredotočanja na zeleno predelavo je FIAT na svoji poti proti trajnostnejši prihodnosti sklenil pospešiti svojo strategijo elektrifikacije. Globalna znamka ima trenutno celoten nabor elektrificiranih modelov v Evropi, z letom 2024 pa bodo vsi njeni novi modeli električni. Leta 2027 bo ponudba vozil znamke FIAT v Evropi postala v celoti elektrificirana.


FIAT svoji ikoni izreka posebno rojstnodnevno voščilo v obliki dveh novih zgodb, ki na zabaven način
prikazujeta, da je električni Fiat 500 resnično avtomobil sprememb. V obeh videih, » Evergreen « in » The Stick «, nastopa oskarjevec Leonardo DiCaprio, ki je »zeleni« ambasador električnega Fiata 500 že vse od njegove predstavitve. Tokrat je scenarij zastavljen nekoliko drugače in prikazuje, da gre za veselja polno skrb za naš planet in da sta, kot pokaže Leonardo DiCaprio, vožnja električnega avtomobila in zavzemanje za trajnostno mobilnost veseli in vedri nalogi. Na svetu je le en avtomobil, s katerim je dolžnost mogoče spremeniti v nekaj prijetnega: to je električni Fiat 500.

Oglasa, ki ju je ustvarila oglaševalska agencija Leo Burnett, nosita pečat nagrajenega režiserja Martina
Wernerja. Glasbena podlaga zanju je izvirna vokalna različica ikonične pesmi La Dolce Vita v izvedbi Nina Rote, in sicer v originalni in še nikoli prej izdani različici iz leta 1962. Odkrili so jo v katalogu italijanske glasbene založbe CAM Sugar, ki hrani dela iz filmske zgodovine, vključno z glasbo maestra Nina Rote z albuma Amarcord, ki je v električnem Fiatu 500 uporabljena kot zvok za sistem zvočnega opozarjanja za pešce (AVAS).