DS 7 Crossback je na sceno zapeljal leta 2017, kot prvi povsem lasten model nove francoske premijske znamke, ki sedaj z obsežno prenovo vstopa v drugo polovico življenjske dobe. Udoben SUV se predstavlja z novostmi tako na zunaj, kot znotraj, z novim visoko zmogljivim E-Tense 4×4 360 priključnim-hibridom ter izgubo oznake Crossback v imenu.

Pomlajen sprednji del definirajo nove LED dnevne luči v obliki štirih tankih linij, speljanih iz žarometov proti dnu odbijača, ki je prav tako preoblikovan zaradi večje mreže maske, okrašene z novim DS logotipom. Žarometa sedaj delujeta z novo Pixel LED Vision 3.0 tehnologijo z večjo svetilnostjo in boljšo prilagoditvijo individualnih svetlobnih elementov glede na vremenske razmere.

Na zadku so oblikovalci z dodatnimi robovi ustvarili postavnejšo podobo, mu namenili novo tanjšo osvetlitev ter napis DS Automobiles namesto starega Crossback. Nova so navsezadnje tudi 19-palčna platišča, medtem ko najmočnejši model sedi na 21-palčnih.

Po prenovi notranjosti DS 7 armaturno ploščo zastopa večji 12-palčni osrednji zaslon na dotik, katerega žene IRIS programska oprema iz novega DS 4, z modernejšo postavitvijo menija, boljšo resolucijo in izboljšanim glasovnim upravljanjem. Novi so prav tako 12-palčni digitalni merilniki pred voznikom, z večjo zmožnostjo prilagoditve po meri in sposobnostjo prikaza nočnega vida. Vse skupaj poveže sveže usnjeno oblazinjenje razpotegnjeno na armaturno ploščo in panele vrat, z novimi barvnimi odtenki in vzorci prešitja. Pri stopnji opreme Performance Line ostaja oblazinjenje v alkantari, le v nekoliko temnejši barvi.

Pod motornim pokrovom DS 7 bodo svoje delo nadaljevali agregati iz obstoječe ponudbe, torej en dizelski BlueHDi s 130 KM ter trije priključni hibridi. Vstopni E-Tense 225 združuje 1,6-litrski štirivaljni turbobencinski motor z elektromotorjem in ustvari 225 KM sistemske moči, kar se na sprednji kolesni par prenaša preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika.

Vsi priključni hibridi prejmejo razmeroma veliko 14,2 kWh baterijo, ki po prenovi ponuja 65 kilometrov povsem neslišne vožnje in se preko polnilnice z močjo 7,4 kW napolni v dveh urah. Naslednji model v vrsti je E-Tense 4×4 300, ki prejme še dodaten elektromotor na zadnji osi za štirikolesni pogon, kamor pošilja največ 300 KM.

Tretji najnovejši član je postal E-Tense 4×4 360, ki uporablja enak sistem kot nekoliko šibkejša izvedenka, le da nova programska oprema odklene dodatnih 60 konjskih moči, kar spremlja tudi dodatna okrepitev šasije. Podvozje je znižano za 15 mm, spremenjena je nastavitev blažilnikov, dodali so nekaj ojačitev in platišča obuli v Michelin Pilot Sport 4 S pnevmatike. Sprednje štiribatne zavorne čeljusti sedaj grizejo v večje 380 mm koluti, za več stabilnosti je DS 7 pridobil 24 mm v širino spredaj in 10 mm zadaj. Solidnih 520 Nm navora poskrbi za pospešek do stotice v prijetnih 5,6 sekundah, povsem električen domet pa je zaradi dodatne moči padel na 56 kilometrov.

Naročila za prenovljenega DS 7 bodo začeli sprejemati avgusta letos, prvi dostave lahko pričakujemo že oktobra.