Nova generacija Civica e:HEV v hibridni izvedbi je postala ena izmed šestih finalistov v prestižnem izboru AUTOBEST 2023 “Najboljši nakup vozila v Evropi”.

Hibridni, družinski avtomobil je bil ravno predstavljen širši javnosti in zaključuje zadnjo fazo Hondine obljube, da bo vsa Hondina modelna paleta elektrificirana. To je že četrtič, da je Hondino vozilo nominirano za finalista AUTOBEST in že drugič, da je Civic v ožjem izboru. Prejšnji finalisti so bili leta 2016 HR-V, 2018 Civic in leta 2021 Jazz.

Nagrade AUTOBEST ocenjuje 31 najvplivnejših avtomobilističnih novinarjev iz vse Evrope, in ti bodo izbrali avtomobil, ki predstavlja najboljšo ponudbo za evropske kupce, upoštevajoč kvaliteto, dizajn, izjemne vozne lastnosti, bogato serijsko opremo, varnost in še bi lahko naštevali. Civic e:HEV je prejel pohvale s strani novinarjev s tem, ko je postavil nova merila za sodobno oblikovanje avtomobilov, izjemno kvaliteto, napredno e-mobilnost in privlačno, a okolju prijazno zmogljivost.

Najnovejša generacija Civica zagotavlja lahkotno vozno izkušnjo z učinkovito in odzivno zmogljivostjo ter izjemno prostornost, ki je med vodilnimi v svojem razredu. Sistem e:HEV je na novo razvit prav za Civica in je bil zasnovan tako, da nudi maksimalen užitek vozne izkušnje. Sestavljen je iz dveh elektromotorjev, 2,0 litrskega beninskega motorja z Atkisonovim ciklom in neposrednim vbrizgom ter litij – ionske baterije in najnovejše generacije Hondinega samodejnega menjalnika. Vsi ti sklopi delujejo usklajeno in zagotavljajo odlično ekonomičnost porabe goriva ter izjemno pospeševanje in odzivnost.

Notranjost Civica e:HEV je bila oblikovana s posebno pozornostjo glede uporabe barv, dizajna in
najkvalitetnejših materialov z željo, da se zagotovi vrhunski občutek pri vsaki interakciji in dotiku. Te lastnosti dopolnjuje nabor intuitivnih tehnologij in brezhibnih možnosti povezljivosti v avtomobilu, zasnovanih tako, da se z lahkoto vključijo v vsakdanje življenje potnikov. Civic 11. generacije je bil zasnovan tako, da nudi izjemno raven zaščite pred trkom. Zelo čvrsto podvozje deluje v kombinaciji s Hondinim naborom naprednih asistenčnih sistemov SENSING, 11 zračnimi blazinami in združljivostjo z najnovejšo generacijo otroških sedežev i-Size in Isofix ter s tem zagotavlja zaščito vseh potnikov v primeru nesreče.