Mercedes je nazaj v svoje roke prevzel naziv najhitrejšega serijskega avtomobila na stezi Nordschleife, kar jim je uspelo z novim hiperšportnikom One, ki je z zelenim peklom pometel v času 6:35.183 minut.

Za volan cestnega dirkalnika s tehnologijo Formule 1 je sedel izvrstni dirkač Maro Engel in kljub neidealnim pogojem – vlažno cestišče in umazana področja – postavil najhitrejši čas med serijskimi avtomobili. S tem podvigom so krono speljali Porscheju 911 GT2 RS Manthey Racing, ki je nekoliko prej premagal dosežek Mercedesa-AMG GT Black Series. Projekcijski čas v idealnih pogojih bi lahko znašal blizu 6 minut in 30 sekund, a za takšno vožnjo bo potrebno počakati na lepše dni.




Za uveljavitev dosežka so sledili vsem pravilom serijskih avtomobilov, One pa je bil obut v oprijemljive Michelin Pilot Sport Cup 2 pnevmatike. Med noro vožnjo se je hiperšportnik pognal celo do hitrosti 338 km/h. Po Mercedesovih besedah je bil uporabljen primerek identičen standardnim modelom, ki bodo srečne kupce razveselili s koncem letošnjega leta. Za rekordno vožnjo so izbrali program Race Plus z aerodinamično nastavitvijo za maksimalen potisk k tlom, ki podvozje zniža za 37 mm spredaj in 30 mm zadaj.