Citroën klub Slovenije je v soboto, 26. novembra 2022, v Cankarjevem domu na Vrhniki slavil svojo 30. obletnico uspešnega delovanja.

Okroglo obletnico so počastili s slovesnostjo, na kateri so se sprehodili skozi trideset let uspešnih zgodb znamke Citroën. V znak uspešnega in dolgoletnega sodelovanja je Citroën klubu Slovenije Filip Koren, direktor C Automobil Import d.o.o., predal tudi priznanje.

Citroën klub Slovenije je klub, ki združuje voznike in ljubitelje vozil znamke Citroën. V klubu sodeluje
okoli 600 članic in članov, ki so razdeljeni na regijske sekcije. Njihov cilj je ohranjati slovensko tehnično kulturo, nudijo pomoč pri restavriranju vozil, zagotavljajo boljšo preskrbo z rezervnimi deli, druži pa jih predvsem ljubezen do znamke vozil Citroën.

Največji dosežek kluba je organizacija svetovnega srečanja ljubiteljev Citroënov 2CV oziroma tako imenovanih spačkov, ki je leta 1995 potekalo v Skokah pri Mariboru. To srečanje je v mednarodnih krogih še danes prepoznano kot eno boljših tovrstnih srečanj v zgodovini. Srečanja se je takrat udeležilo približno 1500 avtomobilov in okoli 4000 ljubiteljev spačkov. Na praznovanju je Aleš Krajnčan, predsednik Citroën kluba Slovenije, izpostavil: »Tako kot nam je uspelo leta 1995, je naš cilj, da nam uspe tudi leta 2025, ko bomo v Radljah ob Dravi ponovno gostili svetovno srečanje spačkov. Tokrat si želimo v Sloveniji privabiti približno 4000 avtomobilov in vsaj 10.000 navdušencev nad avtomobili.«

Med mnogimi uspehi Citroën kluba Slovenije so tudi več kot 50-letna tradicija organizacije prvomajskih srečanj, sodelovanje v jugoslovanskem YU-AS klubu že od začetka 60ih let, obiskovanje svetovnih srečanj ljubiteljev spačkov že od samega začetka leta 1975, sodelovanje s spačkom na ekstremnem zimskem rallyju po Laponiji, avanture s spački po afriških in avstralskih divjinah, mnoga sodelovanja s podjetji pri prevozu njihovih gostov z atraktivnimi avtomobili po Sloveniji in nenazadnje zelo uspešno sodelovanje s podjetjem C Automobil Import d.o.o. ob 100-letnici znamke Citroën.