Pri Lunaz Designu, kjer domujejo strokovnjaki za preobrazbo najbolj ekskluzivnih štirikolesnih klasikov v električno gnane celovito restavrirane primerke, so se zopet izkazali. Predstavili so popolnoma obnovljenega Bentley S2 Continentala z letnico 1961, kar pomeni, da pišemo o najbolj redkem klasiku z električnim pogonom.

Menda na svetu pri življenju ohranjajo zgolj štiri primerke, ki so bili prvotno gnani s 6,2-litrskim bencinskim V8 agregatom, pri čemer so enega že spreobrnili v električarja. Dotični voz je vmes zamenjal kar nekaj garaž in se selil vse od Anglije in Nemčije pa vse do Japonske ter se nenazadnje vrnil na domača britanska tla. Celotna obnova vozila skupaj z vgradnjo pri Lunazu razvitega električnega pogona je potekala kar štiri leta.

Glavno vodilo celovite prenove je bila ponovna uporaba praktično vseh prvotnih materialov, ki jih je možno obnoviti. Tiste prekomerno obrabljene so zamenjali z okolju prijaznimi kot sta regeneriran najlon (najlonska vlakna) ter reciklirana plastika iz plastenk.

Bencinski pogon je bil vključno z vsemi tekočinami varno odstranjen in zamenjan s posebej za to vozilo prirejenim električnim pogonom. Po današnjih standardih so po meri izdelani še zavorni sistem, elektronsko nastavljivo podvozje, volanski mehanizem in celotna električna napeljava vozila. Pogon zmore 406 KM in 719 Nm navora, kar ne ravno lahkotnega S2 Continentala do kilometrske stotice požene v zgolj 6,9 sekunde.

Seveda se o ceni tovrstnega vozila ni razpredalo saj jo zelo težko postavijo, predvsem zaradi redkosti osnovnega vozila, ki ji sledi še obsežna in podrobnosti polna restavracija.