Legendarno avtomobilistično srečanje GTI ob avstrijskem Vrbskem jezeru, se bo z naslednjim letom preselilo v nemški Wolfsburg, osrčje znamke Volkswagen. V bližini glavne tovarne bodo organizirali morda najpopularnejše srečanje v tem delu Evrope, ki bo gostilo navdušence in ljubitelje Volkswagnovih vozil.

Kratico GTI že več kot pol stoletja povezujemo s športnostjo, kar navdušuje privržence širom sveta, ki se kot oboževalci kultne znamke redno srečujejo v različnih klubih in dogodkih. Med največje spada ravno srečanje modelov GTI pri severnih sosedih, ki tradicionalno poteka že od leta 1982, a pred kratkim se je lokalna skupnost odločila prekiniti gostovanje dogodka. Čeprav so privrženci ogorčeni, je na pomoč priskočil Volkswagen, ki bo srečanje popeljal v rojstni kraj GTI-ja. Temu namenjen prostor v Wolfsburgu nudi idealne pogoje za sprejem velikega števila obiskovalcev, hkrati bodo pri nemškem gigantu pod geslom »Coming Home«, lokacijo spremenil v nov dom skupnosti oboževalcev modelov GTI.

»Oboževalci GTI so za Volkswagen zelo pomembni, zato nam izmenjava z njimi veliko pomeni,« pravi Imelda Labbé, članica uprave za prodajo, trženje in poprodajo osebnih vozil pri družbi Volkswagen. »Zato smo se po nesrečni odpovedi srečanja GTI ob Vrbskem jezeru hitro odločili, da skupnosti ljubiteljev GTI v Wolfsburgu ponudimo nov dom za organizacijo dogodka. Pri načrtovanju želimo upoštevati tudi zamisli ljubiteljev, saj mora biti dogodek predvsem srečanje z njimi. V prihodnjem letu bomo zato pripravili nekaj zanimivosti in presenečenj.«