Avto moto zveza Slovenije je na nedavnem testu letnih pnevmatik na najvišjo stopničko uvrstila pnevmatiko Goodyear EfficientGrip Performance 2. Poleg merila varnosti so testu tokrat dodali še merilo okoljevarstvenih lastnosti pnevmatik.

Goodyearova pnevmatika se je na nedavno izvedenem AMZS testu letnih pnevmatik dokazala z najboljšo uvrstitvijo. Testni vozniki so jo namreč opisali kot izjemno uravnoteženo, kar pomeni, da pnevmatika zagotavlja doslednost in zanesljivost v celotnem spektru razmer. Za kriterij obrabe tekalne plasti je pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 prejela najboljšo oceno, med najboljše pa se je uvrstila tudi z vidika zmogljivosti.

Posodobljeni kriteriji testa so po novem vključevali tudi merila okoljevarstvenih lastnosti, ki so prispevala 30 % h končni oceni. Preostalih 70 % je predstavljala komponenta varnosti.

Pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 voznikom omogoča več prevoženih kilometrov in ob tem zagotavlja visoko raven zmogljivosti, pohvali se lahko tudi z oceno A za oprijem na mokri podlagi na evropski oznaki za pnevmatike. Pnevmatika zmore 50 % več prevoženih kilometrov v primerjavi z njeno predhodnico in zavidljivih 20 % več v primerjavi z najbližje uvrščeno konkurenčno pnevmatiko.

Obenem pnevmatiko odlikujeta Goodyearovi najsodobnejši tehnologiji za zaviranje na mokri podlagi in stabilnost na suhi podlagi.

*vir Goodyear