Prilagoditev po meri, aerodinamika in edinstven dizajn so v središču najnovejšega sodelovanja med Goodyearom in prerojeno znamko Lancia.

Pri Lancii so za novo konceptno vozilo, Lancio Pu+Ra HPE, izbrali Goodyear, ki je za njih izdelal pnevmatike po meri. Omenjeno konceptno vozilo je prvo vozilo novega obdobja znamke Lancia. Gre za 100-odstotno električni avto, ki predstavlja vizijo znamke v smislu dizajna, občutka domačnosti v kabini, trajnosti, elektrifikacije in naprednih tehnologij.

Goodyear je za vozilo Pu+Ra HPE razvil edinstveno konceptno pnevmatiko s prilagojeno obliko bočnice. Platišče vozila se brezhibno ujema s pnevmatiko, kar pripomore k razkošnemu in vrhunskemu videzu tega konceptnega vozila.

Bočnica pnevmatike je izredno aerodinamična, kar povečuje energijsko učinkovitost. Pnevmatika ima tudi posebno zgradbo, s katero je kos navoru električnega vozila.

Letos Goodyear praznuje svojo 125. obletnico, zato je to idealen čas za sodelovanje z Lancio pri prenovi njihove legendarne znamke.