Bistvo butičnega predelovalca zračno hlajene Porsche 911 serije je povsem preprosto – ustvariti ultimativno vozilo na temeljih štirikolesne legende iz Stuttgarta. Tokrat so šli Britanci še korak dlje in svetu predstavili svojo zadnjo restomod kreacijo ITA001, ki so jo ustvarili za neimenovanega kupca iz sosednje Italije.

Osnovo predstavlja karoserija Porsche 911 Carrere 4 iz serije 964, ki je bila popolnoma razstavljena, dodatno ojačana in prenovljena. Školjka je obdana s prirejenimi karbonskimi ploščami, ki izražajo podobo ikonične 911-ke. Celotna podoba je odeta v uradni Porsche Schwartz črni barvni odtenek, ki jo zapolnijo 18-palčna Fuchsova platišča.

V zadku domuje štirilitrski šestvaljni bokser s kar nekaj sodobnimi prijemi, zato na merilnih valji ustvari 298 kW (405 KM) moči in 427 Nm navora. Menjalnik je ročni šeststopenjski, ki so ga inženirji vzeli iz originalnega 993 RS primerka, prav tako je isti štirikolesni donator »posodil« še zavorni sistem. Celoten voz na tehtnici pokaže zgolj 1.152 kilogramov, kar pomeni zares odlično agilnost.

Ambient je odet v sodobne materiale, pri čemer prevladuje usnje v barvi tobaka ter obloge iz karbona. Sedeže so izdelali pri Recaru, medtem ko se avtomobil ponaša s Focalovim zvočnim sistemom z možnostjo Bluetooth povezave in predalom za brezžično polnjenje mobilnika.

Imate predstavo, koliko denarcev zahteva celotna nadgradnja brez upoštevanja nabave osnovnega vozila? Dobrih 370 tisočakov in potrpljenje v dolžini 18-ih mesecev, kolikor je predelava potekala.