Znamka iz Ingolstadta je malenkostno osvežila najmanjšega SUV predstavnika iz svoje palete vozil. S posodobljenimi asistenčnimi sistemi bo Q2 na voljo že za 24.390 evrov.

Zunanja podoba modela Q2 je bila minimalno spremenjena. Na sprednjem delu se nahaja nekoliko preoblikovan odbijač in malce nižje nameščena maska. Serijsko so vgrajena svetila s tehniko led, opcijsko pa so na voljo matrična svetila. Rahlo je spremenjen zadnji odbijač. Na izbiro so tudi nova platišča in nova jabolčno zelena barva karoserije.

V potniški kabini so spremembe minimalne. Ob novih obrobah zračnikov je bila posodobljena še multimedijska naprava, ki namesto zaslona na dotik ohranja upravljanje z vrtljivim gumbom. Vmesnik ponuja nove funkcije za upravljanje na daljavo prek aplikacije na pametnem telefonu.

Posodobljeni so tudi varnostni in asistenčni sistemi, na voljo v paketih vožnja, varnost in parking. Tu velja omeniti novo asistenco za vožnjo, ki z novmi tipali in novo kamero deluje še bolj natančno.

Motorna paleta vključuje tri bencinske motorje, pri čemer vstopni litrski trivaljnik z oznako 30 TFSI zmore 81 kilovatov (110 KM), 1,5 litrski štirivaljnik 35 TFSI razvije 110 kilovatov (150 KM), najmočnejši dvolitrski TFSI pa športni različici SQ2 prinaša 221 kilovatov (300 KM). Kmalu bo ponudbo dopolnil dvolitrski TFSI s 140 kilovati (190 KM).

Dizelsko stran ob začetku prodaje brani dvolitrski 30 TDI s 110 kilovati (150 KM), ki se mu bosta kmalu pridružili šibkejša izvedba s 85 kilovati (115 KM) in močnejša s 147 kilovati (200 KM). Vstopni bencinar je na voljo le z ročnim menjalnikom. Pri srednjem bencinskem motorju je ob ročnem na izbiro tudi dvosklopčni S tronic, ki je serijsko vgrajen pri vseh ostalih izvedbah. Močnejši stroji so serijsko opremljeni tudi s štirikolesnim pogonom Quattro.

Prenovljeni Audi Q2 je na voljo z osnovnim paketom opreme ali s paketoma advanced in S line. Cene simpatičnega cestnega terenca pa so v razponu od 24.300 do 42.400 evrov.