Na slovensko tržišče je zapeljal prvi model novonastale znamke Cupra. Cupra Formentor bo nagovarjal mlajše kupce, ki prisegajo na dinamičen življenjski slog. Dobesedno.

Znamka Cupra je nekakšna mešanica volumna in premijskega segmenta. Po njej posegajo ljudje, ki več stavijo na dizajn in status. Njim bo najbrž zelo po godu model Cupra Formentor. Da bo kupcev tudi v prihodnjih letih čim več, pa namerava v naslednjih petih letih podjetje v razvoj vložiti pet milijard evrov. Za začetek torej v Španskem Martorellu izdelan Formentor!

Formentor je višje nasajen avtomobil, ki s terenskimi vrlinami nima sicer nič skupnega. Svojo višjo podobo razkazuje predvsem zaradi tega, ker imajo kupci takšna vozila raje od klasičnih kombilimuzin. Formentor je dolg 4,45 metra in dovolj prostoren za pet potnikov. Obenem njegov prtljažnik nudi 450 litrov oziroma 420 v primeru najmočnejše različice s štirikolesnim pogonom.

Križanec je na voljo s sedmimi različnimi motornimi kombinacijami. Mednje sodita tudi priključna hibrida ali pa povsem umirjen 1,5-litrski bencinski stroj. Natančneje, poleg dvolitrskega motorja TDI s 110 kilovati moči so na voljo še 1,5 litrski TSI s prav tolikšno ’konjenico’. Dvolitrski TSI s 140 kW moči, dva priključna hibrida s 150 in 180 kilovati ter dva nabrita dvolitrska turbobencinarja s 180 in 228 kilovati moči. Najmočnejši torej ponuja 310 ’konjičkov’, poganja pa vsa štiri kolesa.

Cena vstopnega modela Cupra Formentor 1.5 TSI 110 kW znaša 30.375 evrov, medtem ko bo za trenutno najmočnejšo različico z motorjem 2.0 TSI in močjo 221 kW potrebno odšteti vsaj 42.676 evrov.