Seat predstavlja najhitrejšega Leona do zdaj. Izdelan je na karavanski različici, omejena serija pa pod motornim pokrovom skriva že znani 2-litrski TSI s 300 KM in 400 Nm navora.

Če omenjena moč ne zadostuje, je za dobrih 500 evrov pri ABTju možno moč dvigniti še za dodatnih 70 KM. S tem se čas do stotice zmanjša na 4,5 sekunde. Avtomobil je opremljen tudi s štirikolesnim pogonom 4Drive, ki skrbi za odličen oprijem. Na voljo bo le s sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim DSG-menjalnikom.

https://www.youtube.com/watch?v=zAU-gl0Eofg

Pri Cupri so veliko dela vložili v nastavitev podvozja, za boljše krmiljenje in manj nagibanja v zavojih. Poleg tega je opremljen tudi z ogromno karbonskimi dodatki, Brembo zavorami, dirkaškimi sedeži, panoramsko streho in izpušnim sistemom s štirimi zadnjimi cevmi. Izbiramo lahko med različnimi barvami, vsi pa imajo dodatke obarvane v kontrasten bakren odtenek. Krasijo ga ekskluzivna 19-palčna platišča.

Notranjost je odeta v usnje in alkantaro, vključno z ročico menjalnika ter volanskim obročem. Voznikov prostor krasi digitalni prikazovalnik, sredino armaturne plošče pa 8-palčni zaslon na dotik. Serijsko je opremljen s »keyless« sistemom, sprednjo in zadnjo kamero in povezljivostjo z mobilnimi napravami. Na trg vstopa prvi teden v aprilu, s pričakovano ceno 45.000 evrov.