Nekoč prelomno vozilo znamke s pogonom na sprednji kolesni par, se predstavlja v generacijsko posodobljeni izvedbi. Ne-tradicionalnosti navkljub, so ga slovenske družine dobro sprejele medse.

Drugi predstavnik serije 2 nosi modelno oznako Active Tourer. Gre za prostorni družinski potovalnik, ki se je še v prejšnji generaciji ponašal z nekoliko nerodno enoprostorsko obliko, s prenovo pa so oblikovalci proporce uspeli zajeti v bolj skladno celoto, ki deluje veliko bolj dinamično in športno kot njegov predhodnik.

S prenovo je Active Tourer dobil povsem nove, tiste ta velike ledvičke, prav tako pa povsem novo delovno okolje, ki spominja na tistega, ki smo ga videli pri prestižnem električnemu SUV-ju iX. V ospredju je tako na armaturki ukrivljen ekran, preko katerega poteka vsa komunikacija z avtomobilom, fizična stikala so v celoti skoraj vsa izginila, nova je tudi lebdeča osrednja medsedežna konzola. Prtljažni prostor meri najmanj 470 litrov, uporaben je tudi 13-centimetrski vzdolžni pomik zadnje klopi, ki je še deljiva v razmerju 40:20:40.

V ponudbi so tri- in štirivaljni dizelski in bencinski motorji, vsi serijsko spojeni s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Ponudbi se bosta kasneje pridružila še dva priključna hibrida. Cene za serijo 2 Active Tourer se začnejo pri 33.900 evrih.