Pomemben je faktor X – BMW X1 xDrive18d

Nisem ravno prepričana zakaj, ampak zadnje čase večina žensk obožuje prikupne, zabavne športne terence. Moj fant bi rekel, da je ta trenutna modna muha, čudna.

Vsekakor pa je BMW X1 lahko popoln avto za žensko (in njenega partnerja), saj ponuja popoln praktični paket: stil, eleganco, varnost in brezskrbno vožnjo v vseh pogojih, kot jo to ponujal testni model z naprednim štirikolesnim pogonom xDrive.

Popoln ”ženski” avtomobil mora biti vsestranski, z veliko prostora, a hkrati dovolj majhen in pregleden, da ga lahko v mestu bočno parkiramo v prvem poskusu. No, če vam to ne gre preveč od rok (predvidevam, da vsi verjetno niste delali izpita v Ljubljani, kjer smo bočno parkiranje sanjali tudi ponoči 😉 ), se lahko zanesete na pameten sistem samodejnega parkiranja, kateri X1-ko enostavno pospravi v parkirni boks, naj si bo bočno ali vzvratno. Pri tem moram omeniti še nizko porabo goriva, ki v vožnji  tako po mestu kot na dolge proge, ne preseže 7 litrov. Res super, saj komu pa se da zjutraj na poti v vrtec, šolo ali službo, ustavljati še na bencinskih črpalkah?

Pozimi je prva stvar, ko sedem v avto, ta, da preverim ali je v njem gumb s simbolom gretja sedežev. Imam namreč to “nesrečo”, da je fantu pozimi vedno zelo vroče in posledično temperatura na klimatski napravi ne sme biti nastavljena na več kot 20 stopinj. In ker je testni BMW imel to opcijo dodatno, sem zelo hvaležna, da me v avtu ni zeblo.

Vožnja v X1 je pravo doživetje.

Volan, odet v mehko usnje ter všečno odebeljen, daje dlanem in prstom dober oprijem. Med vožnjo je občutek na volanu odličen in mi kot voznici podaja zaupanja vredne informacije. V testnem avtomobilu je za menjavanje prestav skrbela avtomatika in res več ne vidim razloga, zakaj bi kdorkoli sploh še kupil ročnega. Sama bi še mogoče izbrala opcijo ob volanskih ročice za prestavljanje, ki bi dopolnile vozniško izkušnjo.

Čeprav je BMW X1 najmanjši član bavarske družine X modelov, je potniškega in prtljažnega prostora več kot dovolj. Voznik in sovoznik uživata v udobnih športnih sedežih, ki nudijo dodatno bočno oporo telesa. Armaturna plošča je pregledna, s smiselno razporejenimi funkcijami. V bistvu je vse kar potrebujemo na dosegu roke. Navigacija, avdio sistem z vsemi možnimi povezavami, projekcijski zaslon ter varnosti sistem Connected Drive, je hiter povzetek dolgega spiska dodatne opreme. Vmesnik iDrive pa ponuja še vrsto “moškim potrebnih” nastavitev – priznam, sama še nikoli nisem v svojem avtomobilu spreminjala ničersar, z izjemo ure 2-krat letno. 😀

Vse to in še več nam lahko ponudi BMW X1. Kompaktnost, elegantnost s kombinaciji z modernim športnim SUV pridihom. Je popoln avto za vsakdanje obveznosti, kot tudi za zimske izlete ali počitnice ob morju za celo družino.

Osebno je meni BMW X1 čisti zmagovalec, ki bi ga nemudoma sparkirala v svojo garažo. Mogoče bi pred dokončno odločitvijo še naredila primerjavo z malenkost večjim modelom X3. No, v resnici na ljubo z X-om spredaj pač nič ne zgrešiš.

Razkrita neprijetna resnica: Ženske so boljše voznice!

Ste v prekršku, če vozite v visokih petah?

Svetovni ženski avto leta 2016 je Jaguar F-Pace