Kompenzacija! – Smart Fortwo Cabrio 1.0 Proxy

Ali je kaj bolj pomembno kot smeh? S tem Smartom boste imeli to polovico zdravja zagotovo pokritega. Ne da bi se mu posmehovali, ampak vas bo nasmejal!

Kamorkoli pogledamo so vedno majhne stvari prikupne. Majhni kužki so cortkani, majhni ježki luštkani, majhni zajčki cartkani, majhni čeveljčki kjut,… Torej objektivno gledano majhen avto ne more biti karkoli drugega kot to…všečen.

Dejstvo je, da je Smart prikupen. In prikupne stvari radi gledamo, zato bomo Smarta posledično zelo radi gledali.

Čeprav izgleda nerodno in dimenzijsko bolj podoben kvadratu, pa bo vožnja čisto spodobna. Zaradi kratke medosne razdalje bo čez kakšno grbino nekoliko bolj poskočil, ampak boste zaradi tega z veseljem izvajali piruete znotraj najmanjših prostorov. Od kar sem ga prevzel iščem vedno manjše prostore, kjer ga lahko obrnem. Okrog, ne na streho, se razume. Je popolnoma dovolj stabilen, tako da vas to ne bo potrebovalo skrbeti.

Avtomatik je za dedce!

Avtomatski menjalnik bi marsikdo rekel, da je za ženske, a se popolnoma in 100 odstotno moti. Pri večini majhnih avtomobilov se ob prestavljanju v peto prestavo nehote dotakneš sopotnika. Če je tvoj sopotnik moški pa to ne izgleda popolnoma nič elegantno. Torej je izbira je prestav ob potrebi na volanskem obroču prava rešitev. V samodejnem načinu bo morda prestavljanje nekoliko neodločno, ob ročni izbiri prestave pa deluje odlično.

Motor se mi zdi da ima tri cilindre, v bistvu vem, da ima tri cilindre, saj poskrbi za ravno tako zabavno zvočno kuliso in požene igračko, pardon avto, do ”obvozničnih” hitrosti v zelo spodobnem času. Do avtocestne hitrosti se boste čisto solidno premikali, kasneje pa bo morda šum vetra malenkost preglasen, da bi lahko še uživali.

Žal mi je samo, da ni par stopinj več, da bi lahko dobro preizkusil vožnjo zgoraj brez. Če pravijo, da je avto kompenzacijski podaljšek nečesa, ima Smart še en razlog da si zasluži naziv avta za prave moške! Podobnosti s Twingom je nekaj, a je ta v tisti pravi dolžini!

Zdaj pa grem naprej iskati prostore za obračanje!

Smart Fortwo in Forfour

Smart ForTwo Electric Drive