Hyundai Santa Fe z letnico 2021 združuje terensko robustno in prefinjenost.

Zunanjost je prvič možno okrasiti s paketom Luxury, ki prinese 20-palčna platišča, nižja odbijača ter obrobe, namesto v mat črno, odete v barvo karoserije – izbrano na testnem vozilu. Spredaj se bohoti nova maska s spremenjeno podobno dnevnih luči. A večina novosti je mimoidočim skrita.

Pod pokrovom sedemsedežnika se vrti dizelski motor z 200 KM. Sparjen z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom in prenosom moči na vsa štiri pogonska kolesa, postreže s korektnimi zmogljivostmi in v povprečju porabi 7 litrov ”črnega zlata” na 100 prevoženih kilometrov. Tisti bolj okoljsko ozaveščeni pa imate možnost izbirati še med ”navadnim” ali priključnim hibridom, ki temelji na bencinskem motorju.

Prenova je dobro prevetrila notranjost, ki zdaj deluje veliko bolj premijsko. Zasnova, materiali in izdelava so na zavidljivem nivoju. Nappa usnje na sedežih, v usnje oblečena armaturna plošča, stropna obloga iz velurja, kovinska stikala, … Hyundai še vedno zagovarja, da se nekoliko bolj znajdemo s stikali, čemur priča nova lebdeča konzola, katera je izredno lep in uporaben izdelek.

Kot se za terensko zastavonošo spodobi, razpolaga z bogatim tehnološkim arzenalom. Kvaliteta kamer je odlična, zato težav s parkiranjem ne bo. Pravzaprav lahko Santa Feja parkirate tudi z daljincem! Ni pa to edini trik korejske znamke. Slednji je uspelo združiti funkciji nadzora mrtvega kota in kamer okoli vozila ter rezultat prikazati v levem ali desnem polju digitalne armaturne plošče kot ”živa video asistenca mrtvega kota”.

Prostora je več kot dovolj. Druga vrsta je pomična vzdolžno, nastaviti je mogoče tudi naklon naslonjala. Ne manjka ogrevanje sedalnih mest, priklopi za polnjenje pametnih napravic, sredinski komfortni naslon z držali za pijačo, senčniki, …Prtljažni prostor pa lahko ponudi od 634 – 1.704 litrov prostora.

Hyundai številnim znamkam narekuje ritem. Obvlada področje motorznanstva, napredne tehnologije in združevati dizajn ter kvaliteto ter jo ponuditi po ”zmerni” ceni. Če iščete večjega terenca z možnostjo sedmih sedežev, nikakor ne izpustite testne vožnje korejskega postavljača. Cena vstopnega modela znaša 38.900 evrov, medtem ko se tale z vrha ponudbe ceni na 56.400 evrov.

Specifikacije – Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4WD Impression

Vrsta motorja: Turbodizelski, štirivaljnik
Prostornina motorja: 2.151 ccm
Moč: 148 kW (201 KM) pri 3.800 vrt./min
Navor: 440 Nm pri 1.750 vrt./min
Menjalnik: samodejni, 8-stopenjski
Pogon: štirikolesni pogon
Največja hitrost: 205 km/h
Pospešek: 9,2 s
Poraba na testu: 7 l/100 km
Mere vozila: 4.785 mm x 1.900 mm x 1.685 mm
Medosna razdalja: 2.765 mm
Prostornina prtljažnika: 634 – 1.704 l
Rezervoar: 67 l
Masa vozila: 2.046 kg
Cena osnovnega modela: 39.900 EUR
Cena testnega modela: 56.400 EUR

Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi avt. 4WD Impression