Ford Focus ST je bil po podatkih podjetja za analize v avtomobilski panogi POLK najbolje prodajana športna kombilimuzina v Evropi v zadnjih treh mesecih leta 2012, saj je dosegel kar 44 odstotni tržni delež prodaje vseh športnih kombilimuzin v Evropi v tem obdobju, na drugem mestu je VW Golf GTI s 33 odstotki in na tretjem Renault Megane Sport z 12 odstotki. Skupno so v tem obdobju prodali 1984 Focusov ST, kot najbolje prodajana športna kombilimuzina pa se je uvrstil na prvo mesto v Veliki Britaniji, na Danskem, Norveškem, Finskem, Švedskem, Madžarskem, v Švici in na Nizozemskem.

Tretjo generacijo Focusa ST so v Evropi začeli prodajati poleti 2012. Z 2,0-litrskim motorjem EcoBoost, ki razvije kar 250 KM, je novi Focus ST Fordov prvi resnično globalen športen avto – v Severni Ameriki so ga začeli prodajati lani, v regijah tihomorske Azije pa ga uvajajo letos. Ford je od uvedbe v Evropi prodal skupno 3819 novih Focusov ST – 74 odstotkov je bilo kombilimuzin in 26 odstotkov karavanov. Najbolj priljubljena barva je bila Frozen White (41 odstotkov), sledili pa sta ji Panther Black (28 odstotkov) in Tangerine Scream (17 odstotkov).

Novega Focusa ST je britanska revija Auto Express razglasila za “Najboljšo športno kombilimuzino” (“Best Hot Hatch”), karavan pa je po izboru oddaje Top Gear “Športna kombilimuzina leta” (“Hot Hatch of the Year”). Za najboljši avto v svojem segmentu je Focusa
ST imenovala tudi vodilna avtomobilska revija na Danskem, Bilmagasinet.ž