Ford Nemčija je ta teden napovedal novo storitev skupne rabe vozil, imenovano FORD2GO. Partnerska naveza s Fordovimi pooblaščenimi trgovci in podjetjem DB Rent bo omogočila dostop do skupne rabe vozil v vseh večjih mestih v Nemčiji. 

FORD2GO, prvo državno shemo skupne rabe vozil s podporo enega izdelovalca, v katero so vključeni tudi pooblaščeni prodajno-servisni centri, so osnovali po podpisu pogodbe med Fordom Nemčija, zvezo nemških Fordovih pooblaščenih trgovcev FHD GmbH in podjetjem DB Rent GmbH, ki zagotavlja tudi skupno rabo vozil Flinkster.

Sistem bo uporabnikom, ki se bodo registrirali pri enem od sodelujočih Fordovih prodajno-servisnih centrov, omogočal, da prek spleta poiščejo razpoložljivo vozilo in ga rezervirajo. To bo možno z uporabo računalnika ali aplikacije na mobilnem telefonu.

Storitev FORD2GO bodo uvedli v drugem četrtletju letos, do konca leta pa bo pri 50 prodajno-servisnih centrih predvidoma na voljo več kot 500 Fordovih vozil – od kompaktnega mestnega modela Ka do novega dostavnika Transit Custom. Podjetje DB Rent bo zagotovilo spletni sistem rezervacij in aplikacijo, ki bo združljiva z mobilnimi napravami s sistemom iOS in Android, storitev pa bo na voljo tako zasebnim kot tudi poslovnim uporabnikom.

Omrežje Forda Nemčija povezuje 527 Fordovih prodajno-servisnih centrov, 257 pridruženih podružnic in 1083 Fordovih pooblaščenih servisnih delavnic. Sodelovanje v shemi je na voljo vsem navedenim organizacijam. Anketa, ki jo je lani naročil Ford, je pokazala, da več kot polovica Evropejcev razmišlja o skupni rabi vozil s pomočjo formalne sheme ali prek zasebnega dogovora. Ford preučuje tudi možnost razširitve storitve skupne rabe vozil FORD2GO na druge evropske trge.