Ford je na podelitvi priznanj revije Vehicle Dynamics International (VDI) 2013 osvojil naziva za Dinamično ekipo leta in Največjega strokovnjaka za dinamiko leta. Fordov oddelek za dinamiko vozil je zmagal z razvojem Fordovih vozil, med katerimi so novi B-MAX, nova Kuga, Focus ST in nova Fiesta ST. Specialist za dinamiko vozil v oddelku Ford Team RS David Put  je zmagal s svojim ustvarjalnim prispevkom pri Focusu ST in novi Fiesti ST.

Žirija avtomobilskih novinarjev iz različnih koncev sveta je delo ekipe pohvalila kot “izjemno na vseh področjih”, vozila pa kot “prefinjena, odzivna in s popolnim užitkom pri vožnji”. David Put je s svojim delom prispeval “značilen občutek in natančnost pri krmiljenju”.

“Pri Fordu predstavljata vožnja in vodenje srce razvoja vozila in to velja že zelo dolgo, ne glede na to,  ali je pred nami praktičen enoprostorec ali vroča športna kombilimuzina,” je povedal Graham Heeps, urednik revije Vehicle Dynamics International. “V naši žiriji so zdaj novinarji iz 19 držav. Njihovi glasovi dokazujejo, da Ford žanje prednosti svojega pristopa na trgih vseh koncev sveta.”