Volkswagen je za mednarodni avtomobilski salon (IAA) v Frankfurtu pripravil kar dve svetovni premieri. Predstavil bo dva nova, izjemno učinkovita električna avtomobila: e-up! in e-Golf.

Najuspešnejši evropski avtomobilski proizvajalec bo tako dva velikoserijska modela prenesel v dobo električne mobilnosti. Oba avtomobila z ničelnimi emisijami sta popolnoma prilagojena za vsakodnevno uporabo, imata štiri vrata in sta bogato opremljena. Med drugim so serijski: avtomatska klimatska naprava z ogrevanjem in prezračevanjem mirujočega vozila, radijsko-navigacijski sistem, ogrevanje vetrobranskega stekla, dnevne LED-luči in pri e-Golfu LED-žarometi, ki so pri Volkswagnu novost. Poleg tega oba novinca postavljata nova merila za učinkovitost: e-up! na 100 km porabi le 11,7 kWh električne energije in je tako novi svetovni prvak v učinkovitosti. Dva avtomobilska razreda višje pozicionirani e-Golf se lahko pohvali z odlično vrednostjo 12,7 kWh. Pri ceni električne energije 0,258 EUR/kWh (Nemčija, stanje 31. julij 2013) je za 100 km vožnje z e-up! tako treba odšteti le 3,02 evra, z e-Golfom pa okoli 3,30 evra. Pri slovenski ceni kWh okoli 0,06 evra je torej račun lahko še toliko manjši.

Volkswagnov razstavni prostor na IAA 2013 se bo sicer raztezal na površini 8.893 m2, kjer bo razstavljenih 53 vozil. Med njimi bo magnet za obiskovalve novi Golf R, glavne teme pa bodo poleg filozofije “Think Blue” tudi 4MOTION (štirikolesni pogon) in WRC (svetovno prvenstvo v rallyju). Celotni predstavitvi na avtomobilskem salonu bo glavni pečat dajal slogan “Electrifying”. Pri tem ne gre samo za tematiko e-mobilnostit, ki jo bodo v Frankfurtu med drugim zastopali modeli e-Golf, e-up! in XL1 ter številni eksponati in predstavitve na platnih. Tudi arhitektura razstavnega prostora, filmi, show elementi in promocijska darila bodo v znamenju “naelektrenosti” in naj bi pri obiskovalcih vzbudili emocionalni odziv – poleg e-mobilnosti denimo še povezava avtomobila, človeka in tehnologije, povezljivost (connectivity) in odnos znamke Volkswagen do drugih pogonskih tehnologij prihodnosti, poleg e-mobilnosti.