Citroën bo na 65. frankfurtskem salonu v Frankfurtu predstavil linijo C, ki začenja čisto novo dobo z novima modeloma Citroën C4 Picasso (že 10.000 prodanih enot) in Grand C4 Picasso. Prenova, ki jo izraža tudi Citroën Cactus, pravi manifest bodočih modelov iz linije C. S tem konceptnim vozilom daje Citroën še več veljave vsemu, kar prispeva k dobremu počutju.

Linija DS je še vedno enako dinamična in zapeljiva (od 2010 več kot 360.000 prodanih enot, od tega 66% novim kupcem znamke), z ekskluzivno opremo Faubourg Addict pri štirih modelih: DS3, DS3 Cabrio, DS4 in DS5. Predstavljena bosta tudi DS3 Cabrio Racing in, prvič v Evropi, Wild Rubis, dve konceptini vozili, ki potrjujeta ustvarjalno drznost te linije izdelkov z močnimi značilnostmi. Linija DS pomeni tudi poudarjeno internacionalizacijo s proizvodnjo DS5 na Kitajskem, v tovarni Shenzhen, za potrebe kitajskega trga.

CL 13.044.006 wild rubis wp

Tehnološka ofenziva je sedaj dostopna vsem in za vse potrebe, v obliki nove modularne platforme Skupine PSA Peugeot Citroën, EMP2, ki jo uvajata nova CITROËN C4 Picasso in Grand C4 Picasso.

Créative Technologie pomeni tudi ponudbo motorjev, ki so vedno bolj učinkoviti, v obliki novih motorjev Euro VI BlueHDi z najučinkovitejšo tehnologijo za obdelavo dušikovih oksidov NOx in zmanjšanje emisij CO2. Na voljo so s 110 kW moči pri novem C4 Picasso in Grand C4 Picasso in s 132 kW pri DS5. Tehnološka ofenziva napovedujejo tudi z družino bencinskih motorjev Puretech, zdaj tudi s turbino, izvedenko pa uvaja Citroën C4.

Ponujajo tudi rešitev FullHybrid: HybridAir, ki uporablja stisnjeni zrak skupaj s hidravliko, strokovno znanje, ki je zasidrano v genih znamke Citroën.

Nenazadnje je tu tudi ilustracija športne prenove znamke: Citroën C-Elysée WTCC, ki bo stal na startni črti svetovnega prvenstva FIA za osebna vozila v letu 2014 in ga bosta upravljala izredna voznika: Sébastien Loeb in Yvan Muller. Nov športni in tehnološki izziv za znamko z 8 naslovi svetovnega prvaka med konstruktorji v rallyjih WRC.