Opel je kot prvi avtomobilski proizvajalec avtomobilov v Sloveniji pred letom dni ponudil popolno paleto LPG modelov in danes še vedno ostaja eden redkih ponudnikov vozil na avtoplin v Sloveniji. Da bi svojo ponudbo vozil na utekočinjen naftni plin približal še večjemu številu zainteresiranih za cenovno ugoden in okolju prijaznejši pogon, s septembrom lansira kampanjo na modelih s tovarniško vgradnjo LPG pogona in z Oplovo tovarniško garancijo. Tako je doplačilo za LPG različico glede na primerljivo različico  z bencinskim motorjem pri Corsi, Merivi, Astri in Zafiri Tourer sedaj 1.000 evrov (pri Insignii 1.500 evrov), kar je 1.000 evrov manj glede na priporočene maloprodajne cene po ceniku.

Z ugodnejšo ceno doplačila za LPG pogon se tako lastniku vozila investicija povrne v še krajšem času. V Sloveniji je cena 95-oktanskega bencina 1,487 evrov za liter, medtem ko je cena avtoplina le 0,794 evrov/liter oziroma skoraj pol manj. Tako na primer znaša izračun stroška goriva v evrih na prevoženih 100 km pri Corsi 1.2 Enjoy LPG s 3 vrati 5,40 evra, pri enakem bencinskem motorju brez predelave na plin pa 8,38 evrov*.

Tovarniška vgradnja napeljave za LPG ima številne velike prednosti v primerjavi z naknadno vgradnjo. Pri različicah na LPG so bili ojačeni ventili motorja in sedeži ventilov, obenem je bila optimizirana tudi njihova elektronska krmilna enota motorja. Opel na primer opravlja tudi specifične preizkusne trke za posodo za plin in ostale komponente sistema, ki so nameščene v delih vozila posebej odpornih proti poškodbam ob trkih, saj so integrirane v varnostno strukturo vozil.

Glede na vse večje število bencinskih črpalk, ki nudi tudi polnjenje avtoplina – trenutno jih je v Sloveniji 87, postajajo vozila na LPG vedno bolj privlačna in cenejša alternativa predvsem bencinskemu motorju, pri nekaterih modelih pa tudi dizelskemu motorju. Za vozila s pogonom na avtoplin se odločajo predvsem kupci, ki prevozijo veliko število kilometrov in želijo zmanjšati stroške goriva, kot tudi okoljsko ozaveščeni uporabniki avtomobilov.