Danes se je začel 71. mednarodni motoristični salon EICMA v Milanu (5.–10. november 2013). Še je torej čas. Salon velja za enega najvplivnejših in najbolj množično obiskanih na svetu, letos pa ga organizirajo že enainsedemdesetič zapovrstjo. Tam bo tudi podjetje Akrapovič, vodilni svetovni proizvajalec vrhunskih izpušnih sistemov za drugo vgradnjo za motocikle in avtomobile.

Vabijo vas, da na salonu obiščete njihov 250 m2 velik razstavni prostor (O30, dvorana 2), kjer se boste z njegovim tržnim, tehničnim in prodajnim osebjem lahko pogovorili o vsem, kar vas zanima. Akrapovičeva ponudba športnih izpušnih sistemov krasi najboljše svetovne motocikle, kot so BMW, Ducati, Honda in Yamaha, če jih naštejemo le nekaj. Na šestdnevnem salonu bo podjetje ponosno predstavilo najnovejše izpušne sisteme iz svoje ponudbe, ki je sestavljena iz treh produktnih linij: Slip-On, Racing in Evolution. Vsi izdelki bodo podrobno predstavljeni na posebnih stojalih in motociklih, pri čemer bo predstavitev razdeljena na štiri dele: cestni program, program skuterjev, program custom in terenski program.

Kot uradni sponzor ekipe Yamaha Factory Racing, ki je letos ponovno v igri za osvojitev naslova svetovnega prvaka v razredu  MotoGP, podjetje Akrapovič z veseljem predstavlja dirkalnik YZR-M1 sedemkratnega svetovnega prvaka v MotoGP Valentina Rossija, za katerega je oblikovalo in izdelalo izpušni sistem. Ker se za slovenskega proizvajalca in dobavitelja izpušnih sistemov odločajo številne vrhunske dirkaške ekipe, bo na razstavnem prostoru predstavljenih še več dirkalnih motociklov, s katerimi so dirkači dosegli zmage v različnih tekmovalnih razredih motociklističnega športa (Moto 2 in 3, WSBK, Motocross MX1 itd.).