Dan, 7. november, 2013, je pomemben mejnik v sedemletni zgodovini segmenta mestnih Crossover vozil. Leta 2007 je Nissan na trgu predstavil prvi mestni Crossover, ki se je prikupil 2 milijonoma kupcev in mu je kmalu sledila množica posnemovalcev. Danes Nissan v Londonu predstavlja njegovo prenovljeno različico.

nissan Q3wp

Novi Qashqai, katerega bistvo so inovacije proizvajalca Nissan ter značilno vznemirjenje, ki ga vzbujajo vozila te blagovne znamke, je bil predstavljen med razburljivo 3D digitalno mapping projekcijo socialnih medijev v Londonu, kjer je naznanil rojstvo druge generacije mestnih Crossover vozil. Slike, ki predstavljajo najboljše tehnološke inovacije, je posredovalo več kot 5000 ljudi, ki predstavljajo majhen, a vendar reprezentativen vzorec voznikov vozila Qashqai z vseh koncev sveta. Te slike so združene ustvarile podobo čisto novega vozila Qashqai in tako svetu danes prvič razkrile njegov novi dizajn.

nissan Q2wp

Nissan razkriva povsem prenovljeno ikono mestnih crossover vozil, ki je nadgradnja uspeha pionirskega mestnega crossover-ja Nissan Qashqai z drznim dizajnom v kombinaciji z najboljšo tehnologijo v tem segmentu vozil. Zaznamujejo ga vrhunska kakovost notranjega dizajna in materialov ter vrhunske tehnične značilnosti. Nabor sodobnih tehnologij prinaša največjo možno raven praktičnosti, udobja in voznikovega aktivnega sodelovanja v segmentu mestnih crossover vozil. Izjemno nizke bodo tudi emisije CO2 (tudi samo 99 g/km). V prodaji bo od januarja 2014, naročila pa že sprejemajo.

nissan Q1wp